NRKJ-leder Richard Aune på vei inn til mekling tirsdag 14. mai.

Debatt

Det er trist og uverdig å se NRK-ansatte framstå som stolte streikere. Er det ingen som ser at dette bare ødelegger for dere selv?

- Denne streiken skaper bare mer forakt for NRK og lisensen, skriver Nils-Ove Støbakk.

Denne artikkelen er over to år gammel.

  • NILS-OVE STØBAKK, journalist i Jærbladet. Teksten er opprinnelig skrevet i dette kommentarfeltet og gjengitt etter avtale

Som NJ-organisert journalist synes jeg det er både trist og uverdig å se dyktige og trivelige NRK-ansatte framstå som stolte streikere.

Er det virkelig ikke noen i NRKJ som ser at dere bare ødelegger for dere selv?

I et velfungerende demokrati som Norge bør det være skyhøy terskel for å streike. Grunnleggende menneskerettigheter og viktige prinsipper er kanskje verdt en streik eller to.

Å nekte å jobbe for å få høyere lønn, er som om en liten unge skal nekte å rydde rommet sitt før foreldrene oppjusterer lommepengene.

Kall meg gjerne naiv, men kringkastingssjefen har uttalt at detaljene med kompetanse og vikarlønn er fullt mulig å løse.

Det er derimot lønnskravene som har utløst streiken. Og Susann Michelsen får ikke akkurat sympati i kommentarfeltene når hun klager over å «bare» tjene 510.000 kroner i året (mest sannsynlig pluss en god del tillegg for kvelds- og helgejobbing).

Dette er ganske nøyaktig en norsk medianlønn, så her snakker vi ikke akkurat om en utsatt lavtlønnsgruppe.

Å sammenligne seg med kommersielle mediehus er også fullstendig skivebom.

Det er «folk flest» som betaler lønna til NRK-ansatte, enten de vil det eller ikke. Denne streiken skaper bare mer forakt for NRK-systemet og lisensordningen.

Hadde jeg vært ansatt i NRK, hadde jeg seriøst vurdert å melde meg ut av NJ og møtt opp på arbeidsplassen for å gjøre jobben min.

Skjerpings!

Powered by Labrador CMS