Fredrik Solvang under liveinnspillingen av Torbjørn Røe Isaksens podkast på Nordiske Mediedager.

Fredrik Solvang: – Ble tatt helt på senga

Fredrik Solvang ble overrasket over oppmerksomheten da han havnet i medienes søkelys etter å ha vært på luksustur med Christian Ringnes.

Publisert Sist oppdatert

Rollene ble byttet om da NRKs Fredrik Solvang gjestet Torbjørn Røe Isaksens livepodkast under Nordiske Mediedager.

Under sesjonen spurte Røe Isaksen om hvordan Solvang håndterte saken da det i september i fjor kom fram at han ble påspandert luksustur av milliardæren og vennen Christian Ringnes.

– Da ble jeg tatt helt på senga, sa Solvang.

Han tok seg en pause og sa det er vanskelig.

– Det var veldig lærerikt. Det har gjort at jeg også med større velvilje og sympati klarer å se at det å stå i en storm har mange menneskelige sider man er nødt til å ta hensyn til, sa han.

Røe Isaksen sier at tanken slo ham om at det er vanskelig å skille Solvang som privatperson fra innflytelsesrik programleder.

– Det var det jeg skjønte da. Det er det som krever mest tilvenning. Helt konkret betyr det at jeg kan ikke oppføre meg som jeg vil eller si det jeg vil. Det er en kjensgjerning at jeg må holde meg i skinnet og jeg kan ikke mene noe om akkurat det lille du ser på TV, kommenterte Solvang.

Har vurdert å slutte

Foran en tilnærmet full sal innrømmet Solvang at han flere ganger har vurdert å slutte - og ikke bare én gang.

– Vurderer du det i disse dager?, spurte Røe Isaksen.

– Med tanke på livet så må det finnes en balanse der, svarte han.

Til Kampanje sa han at han likevel har tenkt å være på skjermen en stund til.

– En misforståelse

Røe Isaksen spurte hva som er målet å få utav Debatten-sendingene. Da kontret Solvang om eks-politikeren ville inn på at Solvang skal prøve å ta debattantene.

– Jeg tror det er en misforståelse. Målet er aldri å ta. Målet er å komme så nærme sannheten som mulig, sa han.

Røe Isaken avslørte at inntrykket fra hans tid som politiker er at Solvang skal «ta» gjestene eller få dem til å snuble.

– Jeg tror inntrykket kommer av at jeg gjør noe som ikke er så vanlig, og som ikke har vært vanlig de siste årene, nemlig å fortsette å stille spørsmålene. Vi i redaksjonen har bestemt oss for at noen ting vil vi bare vite. Det er en utholdenhetsprøve, forklarte Solvang.

– Det jeg føler at jeg gjør er bare å få svar på det jeg har bestemt meg for å spørre om.

Røe Isaksen stilte samme spørsmål igjen til latter fra både Solvang og sal.

– Inntrykket kommer av at noen ganger klarer jeg ikke å styre meg. Noen ganger holder jeg på for lenge. Og treffer jeg ikke journalistisk med spørsmålet mitt så kan du i hvert fall få det inntrykket, sa han.

Powered by Labrador CMS