Svein Morten Havaas rykker opp fra rollen som nyhetsredaktør til å bli stedlig redaktør.

Lister24 får stedlig redaktør med mer ansvar

Nyhetsredaktøren rykker opp, men det er Fridtjof Nygaard som skal være ansvarlig.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det har det siste halve året stormet rundt Schibsteds tre lokalaviser på Sørlandet: Lister, Lindesnes og Søgne og Songdalen Budstikke (Budstikka).

Avisene har omtrent 20 redaksjonelt ansatte til sammen.

Bakgrunnen for bråket er at Schibsted har omrokkert på toppen og sørget for å ha én felles redaktør for avisene, noe som førte til at Lister24-redaktør Sveinung W. Jensen trakk seg med umiddelbar virkning.

Fridtjof Nygaard, Schibsteds ansvarlige redaktør tre lokalaviser på Sørlandet.

Nå har mediekonsernet derimot gjort en endring, for Svein Morten Havaas rykker opp fra rollen som nyhetsredaktør til å bli stedlig redaktør.

- Det er ingen store endringer annet enn at han har en ny tittel som stedlig redaktør. Tjenestelinja er akkurat som før og han rapporterer til meg. Det er jeg som skal skrive brorparten av lederartiklene og være skyteskive utad, så tar han seg av det indremedisinske og setter trykket på å gjøre oss enda mer digitale, forteller ansvarlig redaktør Fridtjof Nygaard i Lister24, Lindesnes og Søgne og Songdalen Budstikke.

- Har ikke oppfattet press

Det vil si at det blir Havaas som skal være ansiktet utad i Lister24.

- Ble presset for stort fra resten av bransjen?

- Jeg har ikke oppfattet noe press i det hele tatt, så dette er ikke noe ettergivelse for press. Noen har ment at alle må ha en redaktør i alle aviser - og andre mener at man ikke må det. Grunnholdningen vår er fortsatt prikk lik, fortsetter Nygaard.

Han sier til Medier24 at de har brukt høsten på å trimme redaksjonen, gjøre stillingsinstrukser mer tydelig og gjennomgått produksjonen.

- Vi ser blant annet nå at vi har lagd en haug med saker som aldri leses, så nå har vi gjennomgått hva vi skal gjøre videre, og det medfører blant annet å kutte babbelet ingen bryr seg om. Omleggingen har ført til suksess for Lister, med økt trykk på salg og flere ledere og nyheter som setter dagsorden, sier Nygaard.

Schibsted har uttalt at de gjorde endringene for å få flere redaksjonelt ansatte og færre toppledere.

En fordel med leder på huset

Klubbleder Lars Erik Larsen i Lister24 forteller til Medier24 at rent praktisk blir det ikke så stor forskjell, men at de er fornøyde med at ansvaret er plassert.

- Svein Morten Havaas har vært lederen på huset etter alt som har skjedd, så det har ikke skjedd ekstremt mye nytt. Men det er greit at han har ansvaret nå, for han kjenner vi godt og har holdt i det daglige lenge.

- Det å ha en leder på huset er en fordel for oss. Det er bra at vi kan ha en stedlig redaktør som vi kan ta opp daglige problemstillinger med.

- Hvordan er stemningen nå?

- På ett eller annet tidspunkt må man bare jobbe videre, for vi ønsker å opprettholde nivået på avisa og jobbe hver dag for å lage en knallgod nettutgave - og fire ganger i uka på papir. Støyen kom mest fra leserne, men det har begynt å roe seg, nå som vi har mange flere lokale ledere (i avisa).

Det har ikke lyktes Medier24 å få en kommentar fra Sturle Rasmussen, som er styreleder i de tre Schibsted-avisene på Sørlandet.

Sturle Rasmussen, som er styreleder i de tre Schibsted-avisene på Sørlandet.

Til tross for kritikken, har han tidligere uttalt at Schibsted ønsker å opprettholde en felles ansvarlig redaktør, for å ha færre ledere og flere redaksjonelt ansatte.

Powered by Labrador CMS