Riksmåls-prisene til Jacobsen, Spurkland og Andersen

To til VG, én til NRK.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

To profilerte VG-medarbeidere ble hedret da Riksmålsforbundet tirsdag formiddag delte ut sine mediepriser.

Det opplyser Riksmålsforbundet i en pressemelding.

Politisk kommentator Frithjof Jacobsen er årets Gullpenn, mens Lytterprisen gikk til Marte Spurkland for VG-podkasten "Helgestart".

Line Andersen fra NRK-sporten ble hedret med TV-prisen.

- Frithjof Jacobsen er en uredd kommentator. Han viker ikke tilbake for å utfordre makten i sine kommentarer. Han bruker språket effektivt til å bygge en slagkraftig argumentasjon. De språklige bildene han skaper, kjennetegnes av høy presisjon, språklig intensitet og orginalitet. Det er driv i spaltene når Frithjof Jacobsen skriver sin kommentarer, konstaterte juryformann Sverre Martin Gunnerud da Gullpennen ble overrakt.

Programleder Marte Spurkland kombinerer i VG-podkasten "Helgestart" radiokvalitet på sitt beste med en lett samtaleform med aktuelle gjester, alt ledet i et ujålete, friskt språk, hvor nyansene blir varetatt, heter det i juryens begrunnelse.

NRK-sportens Line Andersen får TV-prisen fordi hun har språklig sikkerhet selv i krevende direktesendinger.

- Hun turnerer sine formuleringer og tidvise pussigheter med trygghet og selvironi når det er påkrevet, og på et vis som demonstrerer at hun alltid er språklig til stede, konstaterte Eric Cameron da han ga jurybegrunnelse for at Line Andersen får årets TV-pris.

Riksmålsforbundets mediepriser er tradisjonsrike. Den første Lytterprisen ble delt ut i 1960, den første Gullpennen i 1985.

Powered by Labrador CMS