FRA VENSTRE: Tor-Steinar Nastad Tangedal, Erling Rostvåg, Øystein Aarseth og Audun Rodem i Gamer.no får ny eier.

Tidligere TVNorge-sjef Harald Strømme satser på e-sport: Kjøper Gamer.no og Telenorligaen

- E-sport er i eksplosiv vekst, sier den tidligere Discovery-toppen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I februar 2017 slo det ned som en bombe da Harald Strømme gikk på dagen som toppsjef i TVNorge og Discovery Networks. Siden har han blant annet gått inn som styreleder i Shifter, hvor han også har en mindre eierpost.

Men Strømme har ikke tenkt å ligge helt på latsiden. I dag 1. mars meldte han på Facebook at karantenetiden etter Discovery-jobben er ute. 

Tidligere TV-sjef Harald Strømme.

Og samme dag er det klart hva han skal bruke ganske mye av tiden på framover:

Strømme kjøper nettstedet Gamer.no fra Teknisk Ukeblad Media, og etablerer selskapet Good Game AS. Her vil bransjeveteranen eie 80 prosent av aksjene, mens TU Media blir med videre som minoritetsaksjonær med 20 prosent.

Kjøpet omfatter all virksomhet knyttet til Gamer.no, inkludert Telenorligaen.

Om bakgrunnen for kjøpet sier Strømme til TU.no:

- E-sport er i eksplosiv vekst, og de flinke folka bak gamer.no har allerede gjort en formidabel jobb med å etablere og bygge Telenorligaen.

Det uttalte målet er å «bygge Nordens ledende liga, og sørge for at digitale onlinespill blir en velorganisert breddeidrett».

Publisher Jan M. Moberg i Teknisk Ukeblad Media AS sier til eget nettsted at e-sport ikke er en naturlig del av virksomheten, og mener dette er et riktigere hjem for Gamer og Telenorligaen. Som gjør at han får større tro på framtida:

- Strømme har lang erfaring fra sportsrettigheter, sponsorater, medieavtalen og merkevarebygging, og har sterke resultater å vise til. Derfor ønsker vi å være med som partnere på ferden videre, sier Moberg.

Dermed er nesten hele tidligere Mediehuset TEK solgt ut av TU Media, etter at selskapet ble kjøpt fra Amedia i 2015. Tek.no ble solgt til VG i fjor sommer.

TU har imidlertid beholdt Inside Telecom. utviklingsavdelingen, diskusjon.no og innholdsbyrået Story Labs.

Powered by Labrador CMS