TV: - Det viktigste vi må gjøre er å styrke journalistikken. Det er kvaliteten på innholdet som avgjør, sier Gard Steiro

Onsdag ble det stående applaus i VG-huset - både for avtroppende og påtroppende sjefredaktør. Vi snakket med Torry Pedersen og Gard Steiro om byttene og veien videre.

Publisert

Det var ingen stor overraskelse at Gard Steiro (40) på et tidspunkt skulle overta for Torry Pedersen (59), men en endring er alltid overraskende når den kommer.

Og onsdag ble det nok et lite sjokk for mange at Torry nå går av som VG-sjef til fordel for konsernjobb i Schibsted og styrelederverv i nettopp VG, samt Aftenposten og de fire regionavisene.

Mens Gard Steiro rykker opp fra nyhetsredaktørjobb til å bli sjefredaktør og administrerende direktør, en rolle han får allerede fra mandag 9. januar. 

 

 

Gard Steiro (t.v.) blir ny sjefredaktør og direktør i VG. Torry Pedersen går til ny jobb i Schibsted, og blir styreleder i blant annet VG.
Gard Steiro (t.v.) blir ny sjefredaktør og direktør i VG. Torry Pedersen går til ny jobb i Schibsted, og blir styreleder i blant annet VG.

Pedersen har vært i VG siden 80-tallet, og sier dette til Medier24 onsdag:

- Jeg har hatt nesten 29 helt fantastiske år i VG. Har trivdes på jobb hver eneste dag.

Steiro hadde ingen «programerklæring» å komme med onsdag. Men med journalistikken i blodet slår han fast at den fortsatt blir viktig framover:

- Det vil være uklokt å varsle store endringer i dag i en mediebedrift som går så godt. Men det blir jo endringer framover, og VG må tilpasse seg den nye medievirkelighete, sier Steiro - og slår fast:

- Samtidig er det viktigste vi må gjøre, å styrke journalistikken. Det er kvaliteten på innholdet som avgjør posisjonen vår i framtida

Klubbleder Tor-Erling Thømt Ruud opplyser at det var stort engasjement blant de ansatte i mediehuset onsdag, og sier at det var trampeklapp både for avtroppende og påtroppende sjefredaktør.

 

PS: Påtroppende sjefredaktør Gard Steiro sier til Medier24 at hans jobb som nyhetsredaktør vil bli lyst ut med det første.

 

 

Powered by Labrador CMS