Nationaltheatret stasjon er stengt etter at en Brann-supporter ble påkjørt av et T-banetog og kritisk skadd søndag ettermiddag.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Politiet bekrefter: Politimann slettet bilder fra VG-fotografs kamera

– Dette er helt uakseptabelt. Jeg har aldri i min tid som redaktør i Norge opplevd noe lignende, sier Gard Steiro til Aftenposten.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Saken er oppdatert med bekreftelse fra politiet i Oslo om at bilder ble slettet av en av deres politimenn fra en VG-fotografes kamera søndag ettermiddag.

Aftenposten melder mandag at sjefredaktør Gard Steiro i VG reagerer sterkt på Oslo-politiets oppførsel mot VGs team på Nationaltheatret t-banestasjon søndag., hvor en Brann-supporter ble påkjørt av t-banen. 

På stedet skal VGs fotograf og journalist ha blitt konfrontert og skjelt ut av en rekke aggressive personer. Fotografen og journalisten skal så ha tatt kontakt med en politimann på stedet for å be om assistanse. 

I stedet for å få hjelp, skal politimannen ha tatt fotografens kamera. Han skal ha slettet flere bilder av ham selv på stedet, sier Steiro til Aftenposten. 

– Vil sende klagebrev 

Ifølge Aftenposten vil Steiro nå sende klagebrev til politimesteren i Oslo og be om en forklaring. Han påpeker overfor avisen at bildene ble tatt av deres fotograf, med deres kamera og at bildene var VGs eiendom. 

- Vi skjønner ikke hvilken anledning politimannen har til å slette dette, og ser alvorlig på det som har skjedd, sier Steiro til Aftenposten. 

Ved 14:30-tiden har VG klart å gjenskape bildene fra kameraet, opplyser Steiro til Aftenposten. Ifølge VG-redaktøren skal det ikke herske noen som helst tvil om at det dreier seg om en politimann. 

– Mannen har en kjeledress med tydelig politimerke, han har våpen i et hylster og sambandsutstyr. Balaklavaen har han rullet ned på halsen, sier Steiro til Aftenposten. 

Overfor avisa sier Steiro at de gjerne sender bildet til politiet, om de skulle ha behov for å identifisere ham. 

Bekrefter sletting

Mandag kveld bekrefter Oslo politidistrikt til Aftenposten at en politimann slettet bildene. 

– Det er bare å beklage at det nå viser seg at en av våre tjenestepersoner har opptrådt kritikkverdig overfor journalisten fra VG i denne situasjonen. Vi vil videre gjennomgå våre rutiner for håndtering av media i lignende situasjoner i fremtiden, skriver kommunikasjonsrådgiver i Oslo politidistrikt, Silje Tamara Daugstad.

Overfor Aftenposten opplyser Daugstad at Oslo politidistrikt vil behandle klagesaken og gi VG et skriftlig svar etter saksbehandling. 

 

– Høres ikke ut som politifolk

Operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt var ikke på jobb under hendelsene søndag, og sier til Aftenposten mandag morgen at han ikke kan gi førstehåndsinformasjon om deres håndtering av situasjonen. 

- Men ut fra beskrivelsene du gir, høres ikke dette ut som politifolk eller oppførsel som er normal fra vår side, sier Jøkling til Aftenposten. 

Kommunikasjonsstaben i Oslo-politiet har mandag fått flere spørsmål om saken fra Aftenposten, men venter med å kommentere til de har fått mer oversikt over hva som har skjedd. 

Politiet i Oslos kommunikasjonsstab opplyser til Medier24 mandag ettermiddag at de ikke har en uttalelse i saken før tirsdag. 

Powered by Labrador CMS