Keiserens nye klær?
Keiserens nye klær?

«Endringsprofeten Preben Carlsen fortsetter å presentere selvfølgeligheter om teknologisk utvikling og samfunnsendringer som revolusjonerende tankegods»

- Tompreik, nytale og keiserens nye klær, skriver GK-partner Gunnar Mathisen om Trigger-sjef Preben Carlsen. Sistnevnte får prisen «månedens tåkefyrste», mens en blid politiker får heder for klar tale.

Vi er vant til at politikere tåkeprater.

Kommunikasjonsfolk derimot, må være klare og tydelige. I april ble rollene byttet om.

GKs partnerskap har kåret Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum til månedens tåkelur, mens PR-mannen Preben Carlsen melder seg på i kampen om å bli årets tåkefyrste.

 

Tåkelur fra bygdene

Politikere har et stort differensieringsbehov, sier fagfolk.

De må skille seg ut, og snakke så folk skjønner det, ville Trygve Slagsvold Vedum ha sagt. Vi er enige med Vedum. Senterpartilederen har laget en liste med fyord han ikke vil bruke.

Her er noen av ordene; grønn konkurransekraft, innovasjonskraft, endringsledelse, havrommet, agrarliberalisme, kulturkanon, robust, vekstmotor, prosessveileder, nærpolitireform, instrumenteringsklynge, klyngeprogram, inkubator. prematurt, virkemiddelaktør, plausibelt, synergieffekt, ressursallokering, implementere, adekvat, domene, differensiering, proaktiv, paradigmeskifte og adressere.

Men hvis Vedum får det som han vil, blir det vel stille fra Gahr Støre, spør vi.

Det finnes omtrent 300.000 norske ord. La oss ta både dem og bygdene i bruk! Tåkelur til Vedum i april, og takk for flott initiativ:

«Jeg synes det har blitt så mye snobberi blant politikerne. Folk jåler og pynter seg med nyord og fremmedord. Det har blitt en ukultur som bare blir verre og verre».

 

Tåkeprat fra PR-bransjen

Den selvoppnevnte endringsprofeten Preben Carlsen fortsetter å presentere selvfølgeligheter om teknologisk utvikling og samfunnsendringer som revolusjonerende tankegods.

Endringskeiseren sprader rundt i de flotteste buzzord, men vi andre ser at han er naken. Prisen for tåkeprat i april går til Preben Carlsen for å ha gjort Vedums fyordliste til sin:

«I løpet av få år vil ny teknologi, globale konkurrenter, demografiske endringer og nye krav fra både kunder og myndigheter endre spillereglene totalt. Både næringslivet, offentlig sektor og organisasjonslivet vil bli påvirket av at en serie med sterke endringsdrivere inntreffer omtrent samtidig. Dermed vil også endringstakten akselerere voldsomt.»

Hvorfor la han ikke inn noen formuleringer om vekstmotor, prosessveileder og instrumenteringsklynge også?

 

Carlsen gir inntrykk av at norske næringslivsledere og politikere sitter som lykkelige, uvitende idioter uten å forstå hva som treffer dem.

Det er dumt for Norge, mener Carlsen.

Men dummest er den som presenterer de mest fundamentale endringene verden står overfor, med nytale som viser at Carlsen selv knapt forstår hva som foregår.

Våre assosiasjoner går til H.C. Andersen, og «Keiserens nye klær».

Istedenfor å betale tusenvis av kroner for å lytte til tompreik fra Carlsen på ulike seminarer, vil vi anbefale å lese Perspektivmeldingen fra Finansdepartementet.

Den er dessuten gratis.

 

Powered by Labrador CMS