Geir Bernhard Randby jobbet for NRK Innlandet i en årrekke, og var et kjent ansikt på direktesendingene.
Geir Bernhard Randby jobbet for NRK Innlandet i en årrekke, og var et kjent ansikt på direktesendingene.

MINNEORD:

Du vil bli inderlig og dypt savnet, Geir

«Det er store følelser i sving når vi nå mister en som deg. En humørspreder med barnlig glede over store og små ting i livet - og livet i seg selv.»

Publisert

Kjære Geir (17.12.1961.-25.10.23):

Du gikk bort så altfor tidlig. Bare 61 år gammel. Du hadde dine kamper mot helsa som ikke spilte på lag, men du vant jo. Det trodde vi alle. Du var og er, og vil fortsette å være høyt elsket av alle dine kolleger. Ja, jeg vil faktisk tørre å påstå av alle mennesker du har vært i kontakt med. For du hadde en egen evne til å komme i kontakt med folk. For nysgjerrigheten din var genuin og ektefølt. Du var nysgjerrig på det folk drev med, men også på hvem man er som menneske.

Du brant for de store sakene i verden og det er ikke lenge siden du var på reportasjereise i Ukraina. Du brant for alt som lever - både over og under vann. 

Mange vil huske serien «Magiske Glomma» eller dokumentarfilmen «Rød kongekrabbe - venn eller fiende?» - hvor du fulgte kongekrabben i et helt år. Du likte å vise sammenhenger og opplyse folk. Og selv om du elsket å fortelle historier, er det ikke kanskje alle som vet at du var på ekspedisjonstur til Nordpolen med Erling Kagge og Børge Ousland i 1990. Du ramlet riktignok ned i en sprekk og måtte fraktes ut, men for oss vil du alltid være vår lokale polfarer. Mange vet kanskje heller ikke at du etter OL -94 brukte over to år på å kjøre hundespann fra Lillehammer til Japan.

På tross av mange store opplevelser og oppdrag, var du like engasjert i de små sakene i lokalsamfunnet. En nyhetsjournalist som aldri nølte med å rykke ut både hit og dit for å bli kastet inn i både TV- og radiosendinger. DU var så stødig og trygg.

Og du fikk folk til å åpne seg opp og dele av seg selv på en helt unik måte.

I dag deler vi de minnene vi har av deg, Geir, og de er mange. Vi gråter sammen og vi ler sammen. Om hverandre. Det er store følelser i sving når vi nå mister en som deg. En humørspreder med barnlig glede over store og små ting i livet - og livet i seg selv. For det sa du høyt - flere ganger - at du liker å leve.

Mitt første møte med deg, Geir, det vil jeg alltid huske. Du setter spor. Du vil bli inderlig og dypt savnet. 

———————————————-

Dette minneordet ble opprinnelig publisert på Silje Kampesæters Facebook-side, men er gjengitt med tillatelse. 

Dette er et debattinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i Medier24? Send ditt innlegg til meninger@medier24.no.

Powered by Labrador CMS