Get-sjef Gunnar Evensen og MTG Norge-sjef Morten Aass i Akersgata torsdag formiddag. Hvor det nye selskapet får hovedkontor i Norge er foreløpig uklart; Get med sine 800 ansatte sitter på Tåsen i Oslo.

M24TV:

TDC og MTG smelter sammen til ny mediekjempe. Dette er planen når Get, TV3 og Viaplay samles under samme tak

De siste årene har TV-selskaper og distributører raslet med sablene mot hverandre. Nå går det motsatt vei, når teleselskapet og kabelgiganten TDC kjøper mediekonsernet MTG.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

GET + TV3 = SANT: Innhold og distribusjon smelter sammen når TDC og MTG fusjonerer til ny nordisk mediekjempe. Vi snakker med Get-sjef Gunnar Evensen og MTG Norge-sjef Morten Aass.

Posted by Medier24 on 1. februar 2018

 

Det danske teleselskapet TDC slår seg sammen med MTG Nordic, som er Modern Times Groups nordiske avdeling. Det meldte selskapene i en børsmelding torsdag morgen. Fusjonen samler TDCs portefølje av tjenester innen mobil, bredbånd og TV med MTG Nordics innholdsproduksjon, tv-kanaler og streamingtjenester, heter det. 

I Norge vil det i praksis si at selskaper og merkevarer som Get, TV3, Viasat og Viaplay blir en del av samme medieselskap. 

Dette etter en periode hvor TV-selskaper og distributører har «raslet med sablene», der særlig konkurransen om digital distribusjon har vært vesentlig. 

Dagens selskaper TDC og MTG Nordic vil - dersom konkurransemyndighetene i Danmark og Norge godkjenner fusjonen - bli erstattet av et helt nytt selskap, med nytt navn. 

Samlet vil de to selskapene ha 3 millioner tv-abonnenter i Norden, i tillegg til over ti millioner husstander som har et produkt fra minst et av selskapene.

TDC Group og MTG Nordics har i dag til sammen nesten 10 000 ansatte i Sverige, Danmark, Norge og Finland

Baseret på 2017-resultatene vil det samlede selskap ha en omsetning på 30,6 milliarder danske kroner og et resultat før avskrivninger (EBITDA) på 9,6 milliarder danske kroner.

 

Powered by Labrador CMS