Get-sjef Gunnar Evensen og MTG Norge-sjef Morten Aass torsdag 1. februar - da fusjonsplanene ble kjent.
Get-sjef Gunnar Evensen og MTG Norge-sjef Morten Aass torsdag 1. februar - da fusjonsplanene ble kjent.

Ekteskapet mellom Get og MTG kan havarere før noen får sjansen til å si ja. Nye beilere vil kjøpe hele TDC og velte fusjonen

Den nye mediegiganten som ble varslet 1. februar ser kanskje aldri dagens lys. Flere har meldt seg på i kampen om TDC - og vil gi aksjonærene langt bedre betalt.

Publisert

1. februar slo nyheten ned som et aldri så lite sjokk: Den danske tele-, kabel- og bredbåndsgiganten TDC vil fusjonere med mediekonsernet MTG. 

TDC eier den norske pengemaskinen Get, og fusjonen ville ført til en nytt ekteskap mellom en leverandør av internett, kabel-TV og mobil - og et mediekonsern med både TV, strømmetjenester, produksjonsselskaper og radio. 

Men nå kan mye tyde på at alt rakner, for nå har det meldt seg andre kjøpere til hele TDC - som vil gi aksjonærene langt bedre betalt enn verdisettingen ved MTG-fusjonen. 

Det melder Inside Telecom - som før helga kunne melde at det første budet ble avvist. Og senere snakket med flere analytikere som spådde at fusjonen muligens aldri ville bli noe av. 

Det første budet kom fra et konsortium av pensjonsfond, men nå spekuleres det - igjen ifølge Inside Telecom - om hvorvidt Telia kan melde seg som kjøper av TDC i stedet.

Flere peker på at MTG-fusjonen kan være et gullegg, men at det er mye usikkerhet på hva effekten her vil bli - og uansett lang ventetid på det danske Konkurransetilsynet. 

Dagens Næringsliv omtaler også kampen om TDC, og siterer teleanalytiker Robert Slorach i Handelsbanken Capital Markets. Han er ikke i tvil om at TDC-aksjonærene vil takke ja til et godt tilbud, og dermed avvise selskapets plan om å fusjonere med MTG: 

– Jeg har vanskelig for å forstå at eierne vil takke nei til budet fra konsortiet. Budet er på 47–48 kroner per aksje. Uten budet ville TDC-aksjen falle ned til 35–36 kroner, sier Slorach.

Dette sa de to norske toppsjefene i Get og MTG til Medier24 for 11 dager siden:

GET + TV3 = SANT: Innhold og distribusjon smelter sammen når TDC og MTG fusjonerer til ny nordisk mediekjempe. Vi snakker med Get-sjef Gunnar Evensen og MTG Norge-sjef Morten Aass.

Posted by Medier24 on 1. februar 2018

Powered by Labrador CMS