- Det kan aldri bli nok Giæver & Joffen, mener VG-kommentatorene selv. Nå lanserer de et slags «Daily» på norsk

De politiske kommentatorene Frithjof Jacobsen og Anders Giæver begynner med daglige podkastsendinger fra og med mandag. - For meg er det et desperat forsøk på å henge med i svingene, sier Giæver.

Publisert

Den politiske eliten er vant til å høre podkasten «Giæver og Joffen» på fredager, der de oppsummerer nyhetsbildet - og analyserer politikken i Norge og internasjonalt.

Nå tar de steget ut og satser mye tyngre på podkasten, opplyser de til Medier24.

- Det er en slags midtlivskrise for meg, for nå har jeg gjenoppliva et rockeband, så skal jeg begynne med et daglig oppsummerende greie på lyd, som minner om det jeg lagde i Dagsnytt 18 back in the days. Jeg søker visstnok tilbake til ungdomskilden, som i dag er representert ved Anders Giæver, sier Frithjof Jacobsen og skuer over sin makker, som bryter ut:

- For meg er det et desperat forsøk på å henge med i svingene.

- Kapitalisere, som det heter på blårussisk

I all hovedsak handler det nye grepet fra den politiske preikeduoen at de fra og med neste uke begynner med daglige sender av «Giæver og Joffen».

Fredagssendingen består som man kjenner den, men de vil lage kortere og litt mer aktuelle sendinger fra mandag - torsdag.

Og det er lytterne som krever det, hevder de. Og at de har ikke fått ut «det enorme potensialet sitt» på podkast ennå.

- Nå vil vi kapitalisere på det, som det heter på blårussisk, sier Giæver.

I all hovedsak handler det om å oppsummere uka på fredager, men også å gi «sitt take på dagen», så folk kan få analyser og refleksjoner rett i øret når de lager middag eller kjører hjem fra jobb.

Anbefaler folk å ikke høre på

- Hvem hører egentlig på dere?

- Podkasten er for folk fra det aller innerste i skravleklassen, som prater sammen om hva som skjedde i uka. Og de får vår ide om hva som er de viktige nyhetene - og hvorfor.

- Hva vil dere si til dem som mener at det er for mye av «Giæver og Joffen» i media allerede?

- Da vil jeg anbefale dem å ikke høre på, sier Giæver.

- Det er ikke flust av daglige nyhetspodkaster i Norge ennå, men Bergens Tidende har én, for eksempel. Har dere noen forbilder?

- Du kan ikke drive nyhetspodkast, uten å nevne Daily, som et godt tenkt og utført produkt. Det handler om å ta med folk på innsiden av en stor mediebedrift og fortelle hva som skjer, sier Jacobsen og fortsetter:

- Jeg tror på det konseptet, for vi er i en tid der medienes legitimitet hele tiden diskuteres - og det er mange myter om de etablerte mediene. Hvis vi kan bidra til å skape mer forståelse - og innsikt i det daglige arbeidet vårt, så er det bra. 

- Hvem er ditt forbilde, Giæver?

- Mitt forbilde er Statler and Waldorf i Muppetshow - de to gamlingene på balkongen.

Kommentatorene sier programmet er løsere i snippen og mer uhøytidelig enn hva de skrevne kommentarene deres er.

- Med podkasten, så menneskeliggjør vi kommentatorjournalistikken mer. Og viser at vi av og til taper argumentasjon når vi snakker sammen, gjør tabber som alle andre -og slike ting. 

- Hvem taper oftest av dere to?

- We dont keep score.

Powered by Labrador CMS