Samfunnsdebattant Kjetil Rolness reagerer på kommenteringen til NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt.
Samfunnsdebattant Kjetil Rolness reagerer på kommenteringen til NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt.

Refser NRK-kommentator etter Ingebrigtsen-innslag: – Løs kanon på dekk

Samfunnsdebattant Kjetil Rolness reagerer på påstandene fra NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt. NRK og Saltvedt viser til at de allerede har beklaget.

Publisert Sist oppdatert

Under torsdagens sending av Dagsrevyen kommenterte NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt konflikten mellom Ingebrigtsen-brødrene og faren.

Kommenteringen har skapt sterke reaksjoner, og NRK gikk tidlig ut og beklaget innslaget.

I innslaget sa sportskommentator Jan Petter Saltvedt blant annet dette om veien videre: 

«Elden sier det ikke kommer noen rettslige skritt i utgangspunktet. Påtalemyndigheten mener det skal vurderes, det er den ene biten.»

Samfunnsdebattant Kjetil Rolness er blant dem som reagere på innslaget.

På sin Facebook-side skriver han et lengre innlegg om at han mener Saltvedt fremsto som uforberedt i studio samtidig som han kom med påstander som ikke er verifiserte.

– Poenget er at en løs kanon på dekk skyter med grovt skyts mot en kjent person, uten journalistisk og juridisk dekning, i rollen som nøytral kommentator i en statlig mediekanal, skriver Rolness.

Medier24 har vært i kontakt med NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt og forelagt kritikken. Han ønsker ikke å gi noen videre kommentar og henviser til NRKs beklagelse fra torsdag kveld.

NRK ønsker heller ikke å si noe mer om saken, og henviser også til den samme beklagelsen.

I beklagelsen ønsker NRK å presisere følgende: 

«Det er ikke kjent for oss om påtalemyndigheten vurderer Ingebrigtsen-saken. Påtalemyndigheten har ikke uttalt noe i denne saken», skriver de, og fortsetter, om Saltvedts neste kommentar:

«Vi ser også at kommentaren fremstår noe unyansert ettersom Gjert Ingebrigtsens uttalelser om at sønnenes påstander er grunnløse, ikke ble gjengitt.»

De skriver dette også gjelder en formulering om Gjert Ingebrigtsens ettermæle. 

Rådssekretær i Kringkastingsrådet, Erik Skarrud, opplyser overfor Medier24 at rådet har fått 20 klager på Ingebrigtsen-innslaget innen fredag formiddag.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS