Gro Hammerseng-Edin gir seg som sportskommentator i TV 2, men kanalen ønsker å fortsette samarbeidet i en annen form.

Hammerseng-Edin gir seg som sportskommentator i TV 2: Slutter etter et halvt år

– Jeg sa ja til jobben fordi jeg trodde på at dette kunne være drømmejobben for meg. I praksis har det vist seg at den ikke treffer blink, sier Hammerseng Edin.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Gro Hammerseng-Edin slutter som sportskommentator for TV 2 etter kun et snaut halvår i jobben.

Den tidligere håndballstjernen fikk jobben i februar i år, men har nå valgt å si opp.

Samtidig bekrefter TV 2 overfor Medier24 at deres fotballekspert,Mina Finstad Berg, overtar den ledige rollen som sportskommentator.

Hammerseng-Edin ønsker ikke å la seg intervjue over telefon, men svarer på Medier24s henvendelser på e-post.

På spørsmål om hvorfor hun ikke ønsker å fortsette i jobben, svarer hun: 

–  Det er snakk om en livsstilsjobb - for å være villig til å leve i det så må jeg kjenne at mange nok av arbeidsoppgavene treffer i forhold til egne preferanser og at jeg virkelig trives, skriver Hammerseng-Edin. 

Hun legger også til:

–Jeg skal virkelig elske det jeg driver med. Ikke nødvendigvis hver dag, men ofte nok. Jobb er en stor del av livet. Jeg vet jeg legger lista høyt, men jeg har hele livet opplevd svært høy grad av arbeidsglede.

– Angrer ikke på at jeg grep sjansen

Da Hammerseng-Edin ble ansatt i stillingen tidligere i år, var hun klar på at hun syntes hun hadde kapret det hun beskrev  som en drømmejobb.

I månedene fra februar til august, har dette vist seg å ikke være helt tilfelle, forklarer hun.

–  Jeg sa ja til jobben fordi jeg trodde på at dette kunne være drømmejobben for meg. I praksis har det vist seg at den ikke treffer blink, skriver Hammerseng-Edin, mens hun samtidig understreker:

– Dette har vært ekstremt lærerikt og spennende. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg grep sjansen. 

Vil ha Hammerseng med videre

TV 2s sportsleder Vegard Jansen Hagen er klar på at han har respekt  for Hammersengs avgjørelse og sier at han ville gitt henne muligheten  på nytt, ti av ti ganger.

– Gro har bevist at hun mestrer kommentator-rollen og vi skulle gjerne sett at hun fortsatte. Men hun har tatt sitt valg og vi respekterer det. Begge parter gav det et ærlig forsøk, og jeg angrer ikke på valget. Tvert imot. Gro er en unik ressurs, sier han til Medier24.

Han mener det er nødvendig at TV 2 jobber aktivt for å utvide antallet stemmer som deltar i ordskiftet om sport i Norge.

Derfor håper han at Hammerseng blir å se i TV 2s kanaler i en annen rolle.

– Vi har naturligvis snakket om mulighetene for at hun fortsetter hos oss som håndballekspert, slik vi hun også gjorde før denne rollen dukket opp, sier han og legger til: 

– Vi mener at vi har sett et potensiale i Gro med tanke på å være en viktig stemme i verdispørsmål om norsk og internasjonal idrett, og det håper vi at vi får se mer av på hennes initiativ.

 

Skrev historie  

Vegard Jansen Hagen, TV 2

Da Hammerseng Edin tiltrådte i jobben tidligere i år, skrev  hun også historie,  som en av de første kvinnelige sportskommentatorene i et riksdekkende norsk mediehus. 

I det nåværende medielandskapet var hun inntil nå den eneste. 

Selv mente Hammerseng-Edin da at det var på høy tid at en kvinne fikk en kommentatorrolle. 

– Jeg tenker at det var en ekstra drivkraft til å våge å si ja. Jeg er svært glad for muligheten. I noen roller er det fortsatt få eller ingen kvinner. Det er det heldigvis mulig å endre på, sa Hammerseng-Edin til Medier24 i februar

Norske sportsredaktører innrømmet også at de ikke hadde gjort nok for å få kvinner inn i sportsredaksjonene.

Medier24 avdekket i fjor sommer at kjønnsfordelingen er skjev blant kvinnelige sportseksperter, der hele ni av ti eksperter er menn i de største norske sportsredaksjonene.

Den gangen kom TV 2 Sporten best ut med sine sju kvinnelige eksperter. Sportsredaksjonen har også markert seg de siste årene med å utvikle og synliggjøre flere kvinnelige reportere og programledere. 

Powered by Labrador CMS