Gro Holm, NRK
NRK-korrespondent Gro Holm, avbildet da hun deltok på et folkemøte i Oslo tidligere i vår.

Russland «svartelister» Norge: Løpende vurdering av sikkerheten for Gro Holm

– Endringen nå knyttet til at erklæringen av Norge som et «uvennlig land» er et nytt element vi vil ha med oss i vurderingene videre, sier redaksjonssjef i NRK Utenriks.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag skrev samtlige norske medier, deriblant VG, at Russland setter Norge på en «svarteliste». Norge får maks ha 27 lokalt ansatte i landet ved Norges ambassade og konsulater i Russland.

– Regjeringen har inkludert Norge på listen over fremmede stater som begår uvennlige handlinger rettet mot russiske diplomatiske og konsulære oppdrag i utlandet, skriver den russiske regjeringen på sine nettsider.

NRKs korrespondent Gro Holm er utstasjonert i Russland. Redaksjonssjef i NRK Utenriks, Sofie Gran Aspunvik, opplyser at de per nå ikke har innført endringer av sikkerhetsrutinene som påvirker korrespondentens arbeid.

– Vi har gjort løpende vurderinger sammen med Gro rundt situasjonen hennes i Russland. Det har lenge vært krevende arbeidsforhold i landet. Endringen nå knyttet til at erklæringen av Norge som et «uvennlig land» er et nytt element vi vil ha med oss i vurderingene videre.

Hun presiserer at de jevnlig gjør løpende vurderinger av sikkerheten.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS