Antall mobilbrukere kommer i løpet av året til å passere 5 milliarder, ifølge en studie fra mobiloperatørenes bransjeorganisasjon GSMA.

2017 blir det året hvor fem milliarder verdensborgere har mobiltelefon

Hvert fall ifølge en studie fra mobiloperatørenes bransjeorganisasjon GSMA.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Antall mobilbrukere kommer i løpet av året til å passere 5 milliarder, ifølge en studie fra mobiloperatørenes bransjeorganisasjon GSMA.

Studien legges fram i forbindelse med den pågående mobilmessen Mobile World Congress i Barcelona i Spania.

– Mobilen er en global plattform som brukes av to tredeler av verdens befolkning, sier Mats Granryd, GSMA-leder og tidligere administrerende direktør i teleselskapet Tele2.

Ifølge studien kommer man til å passere 5 milliarder brukere i løpet av sommeren. I år 2020 kommer tallet trolig til å nå 5,7 milliarder, i takt med økende antall innbyggere i Asia. India kommer til å stå for 310 millioner nye mobilbrukere, ifølge studien.

Studien peker også på den økende trenden med nettverk av mobilt bredbånd og utbredelsen av smarttelefoner. Dette viser at mobilindustrien bidrar til verdensøkonomien som helhet og til sosial utvikling, heter det.

Telebransjens andel av verdens BNP var i fjor på 4,4 prosent, og ligger an til å stige til 4,9 prosent innen år 2020. Bransjen sysselsatte 28,5 millioner personer i fjor, et tall som er ventet å stige til nærmere 31 millioner i 2020.

Powered by Labrador CMS