Medieinvestor Odd Øie har igjen havnet i krangel med styrelederen i Gudbrandsdølen Dagningen.

Aksjebråk i Gudbrandsdølen: Avisinvestor brukte avislogo i brev om aksjekjøp

Odd Øie sendte brev til aksjonærene i Gudbrandsdølen om at han ville kjøpe aksjer. Nå vurderer selskapet anmeldelse. 

Publisert Sist oppdatert

Gudbrandsdølen AS er i en lang konflikt med avisinvestor Odd Øie. Nå vurderer de anmeldelse, etter at Øie brukte logoen til avisen i et brev til aksjonærene. Det skriver NRK. 

Styreleder Thor Svegården mener at Øie, som også sitter i styret, forsøker å skaffe seg kontroll over selskapet og avisen, ved hjelp av egne aksjer og de som eies av familie og venner.

– Øie har over flere år jobbet målbevisst med å kjøpe seg opp i selskapet, i strid med selskapets vedtekter. Gjennom venner, familie og allierte kontrollerer han trolig i realiteten over 30 prosent av aksjene, sier han til NRK.

Gudbrandsdølen AS eier 60 prosent av Gudbrandsdølen Dagningen. Amedia og Østlendingen eier resten. Gudbrandsdølen AS har lokale eiere, og har over 1300 småaksjonærer. I 1994 vedtok generalforsamlingen at ingen kan eie mer enn fem prosent av aksjene.

– Gudbrandsdølen AS har i dag en rekke sovende og passive aksjonærer. Dette er i det lange løp en trussel mot selskapet, sier Øie til NRK.

Han sier at gjennomsnittsalderen på aksjonærene er 71 år, og det i øyeblikket er 112 avdøde aksjonærer som administrasjonen i GD jobber med å finne arvingene til.

Øie sendte i forrige uke ut et tilbud til aksjonærene hvor han tilbød å kjøpe aksjer for 1000 kroner per aksje, gjennom sitt selskap Lillehammer Kultur. Problemet var at han brukte logoen til Gudbrandsdølen i brevet.

Styreleder kaller det svært alvorlig, og vurderer nå å anmelde Øie.

Øie sier selv til NRK at det var en glipp og at han legger seg flat. 

Det er ikke første gang de to er uenige. Under generalforsamlingen i 2022 sammenlignet Øie styrelederen med Putin. Han gikk senere ut med en offentlig beklagelse.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS