Stavrum går til Tinius-jobb 1. november. Da stepper presseveteran Nils Øy inn som supervikar og generalsekretær i Norsk Presseforbund

- En god løsning, sier styreleder Gunnar Kvassheim.

Publisert Sist oppdatert

Før helga vedtok styret i Norsk Presseforbund veien videre i jakten på ny generalsekretær, etter at Kjersti Løken Stavrum nå går til Stiftelsen Tinius.

Mandag ble stillingen lyst ut, og jakten er dermed i gang.

Men søknadsfristen er 31. oktober, og det kan dermed nærme seg jul før en avklaring er på plass.

Slutter i slutten av oktober

Det har tidligere ikke vært uttalt når Stavrum slutter i NP-jobben, men nå er det blitt klart at det skjer i slutten av inneværende måned.

Allerede 1. november vil hun være på plass i ny jobb som direktør for Stiftelsen Tinius.

Før den tid får Norsk Presseforbund en vikar som generalsekretær - og det blir ingen ringere enn presseveteran Nils Øy.

- Da det ble klart at jeg skulle slutte, var jeg åpen for alle løsninger - om det var å slutte på dagen eller sitte ut oppsigelsestiden et halvt år. Og så foreslo jeg denne løsningen, fordi jeg anså det som en mulig og god løsning, sier Kjersti Løken Stavrum til Medier24.

Gunnar Kvassheim er styreleder i NP, og sier til Medier24 at det nok vil ta litt tid å få på plass en fremtidig generalsekretær.

Og når man hadde mulighet til å konstituere en god vikarløsning, var dette et godt alternativ, mener han.

- Nils Øy er jo mildt sagt en meget kvalifisert kandidat, sier Kvassheim.

Over 50 år lang pressekarriere

Øy (70) har en lang karriere bak seg: Han var journalist og reportasjesjef i Fredriksstad Blad fra 1964 (!) til 1977, og deretter nestleder ved Institutt for Journalistikk i samme by, til 1984. Øy var så redaktør i Gudbrandsdølen Lillehammer Tilskuer fra 1984 til 1988, og så gikk han tilbake til IJ og jobb som instituttleder. Hvor han holdt til fram til han ble generalsekretær i Norsk Redaktørforening fra 1996 - og helt til Arne Jensen overtok i 2013.

Siden har Øy fortsatt vært aktiv, som vikar og spesialrådgiver i NR, og for tida fyller han en funksjon som spesialrådgiver i Presseforbundet.

Og fra slutten av oktober blir han altså generalsekretær i NP i det som fort kan bli noen måneder.

> LES OGSÅ: Nils Øy 70 år. Tusen takk, for alt du er og for alt du gjør for oss!

Powered by Labrador CMS