Neste uke lyser Norsk Presseforbund ut stillingen som generalsekretær. Styreleder Gunnar Kvassheim avviser at noe er bestemt på forhånd

- Jeg har ikke ett navn på blokka mi akkurat nå, sier han.

Publisert Sist oppdatert

Etter at Kjersti Løken Stavrum for litt siden sa opp stillingen som generalsekretær i Norsk Pressforbund, må pressens felles bransjeorganisasjon bare tre år etter forrige gang, ut på jakt igjen.

Etter fredagens styremøte i NP, opplyser styreleder Gunnar Kvassheim at prosessen nå starter:

  • Over helga blir stillingen lyst ut.
  • Presseforbundets arbeidsutvalg vil fungere som ansettelsesutvalg, og etterhvert komme med innstilling overfor styret. I AU sitter Kvassheim, Sunnmørspostens redaktør Hanna Relling Berg og NJs nestleder Hege Iren Frantzen.

> LES OGSÅ: – Jeg føler veldig mye sorg og vemod. Men noen ganger kommer det et viktig tog, og det hoppet jeg på nå

Kan engasjere ekstern bistand

- Vil dere bruke ekstern bistand eller rekrutteringsbyrå til denne prosessen, eller kjører dere alt selv?

- I utgangspunktet har vi ikke eksterne rådgivere, men vi har fullmakt til å engasjere det dersom vi ser behov for det, sier Kvassheim.

Styrelederen sier at de ønsker så mange kandidater som mulig, og håper engasjerte og interesserte melder seg som søkere.

Han understreker at det er vanskelig å definere en bestemt type kandidat, men at man må være i stand til å lede presseforbundets arbeid på en god måte, og samtidig bidra til de arbeidsoppgavene og ansvarsområdene NP har. Det vil både si å lede sekretariatet for PFU, men også myndighetskontakt og aktiv deltakelse i det offentlige ordskiftet.

> LES OGSÅ: En av disse fire kan bli den neste Kjersti Løken Stavrum. Ja, vi tror det blir en kvinne

Avviser at stillingen er bestemt på forhånd

- Noen satte denne jobben i sammenheng med Thomas Spence varslede avgang som NJ-leder. Er det noen grunn til spekulasjoner om at denne type jobb er avklart på forhånd?

- Jeg har ikke ett eneste navn på min blokk, og styret kom heller ikke med noen konkrete navn. Så svaret på det blir nei.

- Vil dere gå aktivt ut for å oppfordre kandidater til å søke?

- Vi vil i hvert fall gjerne ha innspill på navn som kan være gode kandidater. Så håper  vi at de også opplever det slik, og ønsker å søke, sier Kvassheim.

Powered by Labrador CMS