MBL: - Stortinget sikrer lørdagsaviser til hele landet

Innstilling til ny postlov sikrer lørdagsaviser, mener MBL.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen har foreslått å slutte med post på lørdager, og det har skapt stor skepsis i avisbransjen til hva det betyr for lørdagsavisene.

Det ble sagt at Posten skulle sikre distribusjon av aviser, men da Stortinget arrangerte høring for noen uker siden antydet Posten at det var snakk om kun lokale aviser. 

Denne uka har Transport- og kommunikasjonskomiteen kommet med sin innstilling. Ifølge Mediebedriftenes Landsforening sikrer den avisdistribusjon på lørdager:

 –Stortinget gir en klar bestilling og ønsker en åpning som sikrer distribusjon av papiraviser over hele landet på lørdager, sier Gunnar Kvassheim. Han er ansvarlig redaktør i Dalane Tidende og leder postutvalget i MBL. Kvassheim er også tidligere Venstre-politiker. 

- Dette er i samsvar med hva regjeringen la frem da de la frem Postloven. Politisk ledelse i samferdselsdepartementet har vært gode medspillere i denne saken, sier han og lover at postutvalget vil følge saken nøye helt til den er på plass.

Dette står om lørdagsombæring av aviser i den ferske komiteinnstillingen:

Komiteen er opptatt av å videreføre lørdagsombæring av aviser der det ikke eksisterer et alternativt avisbudnett, og forventer at det blir etablert en løsning som sikrer papiraviser på lørdager i hele landet. Komiteen har merket seg at en slik løsning er kostnadsregnet til mellom 50 og 120 mill. kroner.

Du kan også lese mer her: Innstilling fra transport- og kommunikasjonskomiteen om lov om posttjenester (postloven) Innst. 314 L

Powered by Labrador CMS