NRK-flagg på Marienlyst
NRK, flagg.

NRK svindlet for nær en million kroner

NRK betalte 80.000 euro til en svindler: – Dette har vært et så avansert angrep at det er krevende å oppdage, sier teknologi-direktøren.

Publisert Sist oppdatert

NRK har blitt utsatt for et svidelforsøk, og betalt en faktura de trodde gikk til den islandske allmennkringkasteren RUV. Fakturaen var på 950.000 kroner. Det skriver NRK. 

– Ja, det er noe i retning av dette vi har blitt utsatt for. Dette har vært et så avansert angrep at det er krevende å oppdage, og det er samfunnsmessig veldig alvorlig, sier Pål Nedregotten, teknologidirektør i NRK til mediehuset.

NRK forklarer at svindleren har fått tilgang til e-posten til en ansatt i NRK, og sett at en prosess med betaling for rettighetene til den islandske dramaserien «Ministeren». 

Så har svindleren klart å bytte ut kontonummeret til den islandske kringkasteren, så da NRK betalte regningen, gikk det til feil konto. 

Selve utbetalingen ble gjort i september. Den kriminelle har trolig kommet seg inn i NRKs systemer i august.

– Svindelen rammet en konkret NRK-medarbeider, og metodene benyttet ser ut til å være avanserte, sier teknologidirektør Pål Nedregotten.

Han legger til at de ikke tror de er blitt angrepet flere ganger, men at de har satt i gang en større operasjon for å finne ut hva som skjedde. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS