Kilder til Medier24: Haddy Njie skal lede Kvelden før kvelden på NRK

Det har lenge vært knyttet usikkerhet til hvorvidt Haddy Njie skal lede NRKs tradisjonsrike førjulssending. Nå opplyser kilder til Medier24 at NRK har bestemt seg.

Denne artikkelen er over to år gammel.

  • Saken oppdateres

Haddy Njie har tidligere ledet programmet tre ganger, men i år var det uklart om hun skulle få gjøre det en fjerde gang. Nå forteller flere uavhengige kilder med kjennskap til saken til Medier24 at Njie har fått i oppdrag å lede lille julaften-programmet.

I oktober skrev VG at spørsmålet reiste seg etter Njies kontroversielle intervju med NRK-programleder Anne Lindmo. Intervjuet handlet om Njies bok «Dagbok», som handler om hvordan Njie og hennes ektemann Trond Giske opplevde perioden fra før de første sakene om varslene Giske ble publisert i norske medier, til han måtte trekke seg som nestleder i Arbeiderpartiet.

Intervjuet med Lindmo fikk det til å koke i sosiale medier

«De pleide å gå på Skavlan, samfunnstopper, når det gikk galt. Det var en måte å få sympati på uimotsagt. Men trodde ikke det skulle skje hos Anne Lindmo i en #metoo debatt», skrev Dagbladets Marie Simonsen på Twitter. 

I tillegg mottok Kringkastingsrådet 44 klager på intervjuet. Saken ble imidlertid ikke diskutert i rådet, da den også ble klaget inn til PFU.

Det er foreløpig ikke kjent hvem som skal lede programmet sammen med Njie. Medier24 har tatt kontakt med underholdningsredaktør Charlo Halvorsen i NRK, han skriver følgende i en melding:«Vi offentliggjør programlederne i KFK i morgen»

Powered by Labrador CMS