Han kalte Kadafi Zaman for «muslimjævel» og hetset Haddy N'jie. Nå kan 34-åringen få sin straff

Oslo tingrett vil straffe mann for flere tilfeller av hatefylle ytringer.

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): Aktor la i Oslo tingrett denne uka ned påstand om 30 timers samfunnsstraff for 34-åringen som kalte TV 2-reporter Kadafi Zaman «muslimjævel» på direkten under TV 2s dekning av en Pegida-demonstrasjon i Oslo i januar i fjor.

Mannen sto onsdag tiltalt for hatefulle ytringer etter direktesendingen, og grov netthets mot NRK-profil Haddy N'jie på hennes Facebook-vegg i oktober 2015.

I tillegg var han tiltalt for besittelse av cannabis, melder TV 2.

Han erkjente skyld etter tiltalen og sa i retten at han angrer på formuleringene han brukte mot N'jie som han beskyldte for å «ligge seg til permanent oppholdstillatelse».

I tillegg kalte han henne «halvape» og «nigger». Han angret også på kommentaren rettet mot Zaman.

– Det var stygt sagt. Han er flink og fortjente ikke det. Det var dumt, men modig gjort, sa den tiltalte mannen.

34-åringen er ifølge TV 2 uten inntekt og jobb, og han bor sammen med sin mor. Han har levd på penger han har arvet. Kommentarene han ga til TV 2-reporteren, førte til samtaler med Politiets sikkerhetstjeneste (PST), forklarte han i retten.

Haddy N'jie kommenterte rettssaken på sin åpne Facebook-side onsdag kveld. Hun skriver at hun håper at han har sluppet at folk har skrevet like hatefullt til ham som han gjorde til henne.

– Jeg håper all denne motstanden har gjort at han ikke sender den typen melding jeg fikk, til flere, skriver hun videre.

Powered by Labrador CMS