Trond Giske og Haddy N'jie.
Trond Giske og Haddy N'jie.

Torsdag sendes TV 2-dokumentaren med Trond Giske og Haddy N'jie

– Det er på tide at denne siden av historien også blir fortalt, sier nyhetsredaktør i TV 2, Karianne Solbrække.

Publisert

I en spesialutgave av dokumentarserien «Vårt lille land» forteller Trond Giske (Ap) og hans samboer Haddy N'jie deres historie, ifølge en pressemelding fra TV 2 mandag morgen.

Giske var blant de politikerne som fikk hardest medfart i pressen da #metoo-dekningen sto på som mest for et drøyt år siden. Nå ønsker tv-kanalen å fortelle Giskes historie.

- Det er på tide at denne siden av historien også blir fortalt. Trond Giske og Haddy N'jie har inntil nå valgt ikke å snakke om hvordan de opplevde prosessen. Det gjør de nå, og jeg mener det er viktig at det kommer frem, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2.

- Dette er ikke en film som går inn i detaljer i varslene, selv om Trond Giske selvfølgelig får kritiske spørsmål om sin egen oppførsel. Det er en film der kamera snus, og samboerparets historie blir fortalt, legger hun til.

– Vi må tåle en debatt der også denne siden er med, sier Solbrække.

I mars kunne Dagens Næringsliv fortelle at det var arbeidet med Vårt lille land-dokumentaren som fikk TV 2 inn på Bar Vulkan-sporet for en drøy måned siden.

Kvinnen i den mye omtalte dansevideoen med Trond Giske i februar, Sofie (27), fortalte sin versjon av hendelsen på TV 2 Nyhetene, og kanalens avsløringer skapte en lang intern gransking i VG, hvor de gikk gjennom arbeidet med Giske-saken.

Det var ektemannen til VGs politiske redaktør, Gerhard Helskog, som møtte Sofie og hennes venninne, Maiken, mandag 4. mars.

Under møtet skal Helskog opplevd at VG fordreide det kvinnene fortalte avisen, og han skal da ha formidlet saken videre til nyhetsavdelingen i TV 2 – som lagde selvstendige saker uavhengig av dokumentaren.

Powered by Labrador CMS