Programleder Håkon Haugsbø gjør comeback på NRK som programleder for «Desse dagar» på NRK P2.

Håkon Haugsbø gjør come­back i NRK: - Det føles som å være tilbake på moder­skipet

Den erfarne pressemannen skal være programleder for nysatsingen «Desse dagar» på NRK P2.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Søndag formiddag på NRK P2 får lytterne et nytt programtilbud, der intensjonen er å gjøre folk mindre skråsikre og enda klokere. 

Programleder for det hele blir Håkon Haugsbø, som tar for seg hendelser fra nyhetsbildet og ser etter sammenhenger og fellestrekk som kan gi lytterne det store bildet, opplyser NRK P2 i en melding.

- Jeg pleier å si at jeg er født i Førde, men oppvokst i NRK. Og journalisten i meg er et seigliva dyr. Nå føles det som å være tilbake på moderskipet, i et program som fokuserer mer på den store sammenhengen, enn detaljene. Dette mener jeg er midt i kjernen av journalistikken, og jeg er veldig glad for at NRK har gitt meg dette oppdraget.

- Mye har skjedd i journalistikken. Falske nyheter tikker inn i feeden vår, vi er alle våre egne publisister i egne medier, og vi konsumerer nyheter som algoritmer har servert oss. Og klikkvennlige hendelser blir de prioriterte sakene. Det er større behov enn før, for å ta et steg tilbake, se etter de lange linjene og spørre: Hei, hva er det som skjer? 

Håkon Haugsbø har jobba med journalistikk siden han var 14 år, og har vært reporter og programleder i dagsordensettende redaksjoner som Dagsrevyen, Forbrukerinspektørene og Brennpunkt.

Han har også ledet Stiftelsen for en kritisk og undersøkende presse, SKUP, i flere år.

I fem år var han kommunikasjonssjef i Kirkens Nødhjelp og reiste verden rundt for den humanitære organisasjonen, til kriger og humanitære kriser.

-  Med "Desse dagar" håper jeg at vi treffer med et innhold og en stil som lytterne ønsker seg søndag formiddag. Ambisjonen er å skape et nytt format på kanalen som går i dybden, men samtidig er underholdene og engasjerende for lytterne. Håkon Haugsbø er en drivende dyktig journalist og programleder, som nettopp har evnen til å dyrke nysgjerrigheten og skape overraskelser. Derfor er jeg glad for at vi har fått Haugsbø med på laget, sier kanalsjef for NRK P2, Ole Jan Larsen i en melding.

 «Desse dagar» er produsert av Munck Studios for NRK og skal sendes på NRK P2 på søndager kl.11:00. Oppstart søndag 24. mars

Powered by Labrador CMS