Lokalavisen Lister ved redaktør Sveinung W. Jensen & co tok i mot den gjeve prisen Årets lokalavis i Bodø lørdag kveld.

Lister er Årets lokalavis! LLAs journalistpris til Sogn Avis, flere priser til Hallingdølen og markedspris til Bygdebladet Randaberg og Rennesøy

- Nå er jeg glad for at vi er i Schibsted, for nå blir det fest, jublet Lister-redaktør Sveinung W. Jensen lørdag kveld. Se alt fra LLAs prisfest i Bodø her!

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Lister vant lørdag kveld LLAs hovedpris Årets lokalavis, under landsmøtet i Bodø. Det var en jublende glad redaktør Sveinung W. Jensen som tok i mot prisen - se video litt lenger ned!

Lister, som tidligere het Farsunds Avis, kommer ut på papir fire dager i uka - og nett hele døgnet som Lister24. Lokalavisa dekker kommunene Farsund, Lyngdal, Kvinesdal, Flekkefjord og Hægebostad på Sørlandet.

Sogn Avis hentet hjem LLAs journalistpris, for en omfattende journalistikk rundt barnevernet i Sogn kommune. Denne gang var det redaktøren selv som har ført saken i pennen - Jan Inge Fardal. 

Hallingdølen får som vanlig mye heder i denne forsamling, og fikk tre priser i kveld: For Årets foto, Årets avisside og digitalprisen. 

Mens markedsprisen gikk til Bygdebladet Randaberg og Rennesøy.  

  • Les mer om prisene nedover i denne saken. 

Årets lokalavis 2017 er Lister! 

Juryen uttaler: 

Lister er en solid lokalavis, som dekker det nære, det positive, det kjekke og det som ikke er fullt så kjekt. Lister er en avis som tar leseren og samfunnsoppdraget på alvor. Årets lokalavis var en av opplagsvinnerne på Sørlandet i 2017. I fjor ble en ny og fyldig lørdagsavis lansert, med en fast mal, som inneholder flere kommentarartikler, en hovedreportasje, portrettintervju, flere faste spalter og serien «Bygda mi», der avisen virkelig kommer tett på et lokalsamfunn. En solid og sterk papiravis, fire ganger i uken, med god og oversiktlig layout og stort sett gode bilder. Men det som virkelig løfter Lister er deres digitale satsing. Med fast ukentlig tv-magasin, et stort innslag av levende bilder og solid oppdatering når noe skjer i lokalsamfunnet, er Lister helt i front i det digitale skiftet. Avisen satser på direktesendinger og leverer ofte bildeserier, noe som er viktig for å rekruttere digitale abonnenter. I fjor ble det også lansert en egen nettavis for Kvinesdal, en avlegger av Lister24. Nettavisen er omfattende og godt oppdatert og spiller godt på lag med papiravisen. Juryen vil oppfordre andre lokalaviser til å la seg inspirere av det Lister har fått til.

Årets lokalavis, hederlig omtale til Gjesdalbuen

 

Juryen uttaler:

Gjesdalbuen utmerker seg med journalistikk som er tett på leserne. Stoffmiksen er variert, og layouten er ryddig og stilren med mange stoppunkter – blant annet hyppig bruk av faktabokser. Den lille redaksjonen er flink til å lage nære, personvinklede saker. De velger gjerne caser og saker som appellerer til personer i etableringsfasen. Det gir avisa et sprekt preg. Gjesdalbuen er heller ikke redd for å ta tak i kritiske saker og er god på å lage konsekvensjournalistikk. Den gode historien står alltid i sentrum. Lokal leder bidrar også til å løfte avisa. Bildene er gjennomgående av god kvalitet. Avisa har mye småstoff innsendt av leserne, noe som vitner om god leserkontakt. Også nettutgaven preges av saker som appellerer til leserne.

Årets lokalavis, hederlig omtale til Hallingdølen:

 

Juryen uttaler:

Hallingdølen trekkjer fram folk på ein eksemplarisk måte. Sterke historier vert løfta fram, og løyste og presenterte slik at vi som lesarar lett heng med. Det gjeld uansett om det er snakk om nyheitssaker, større reportasjar eller meiningsartiklar. Avisa tek rolla si som vaktbikkje i lokalsamfunnet på alvor. Dei tek fatt på kritiske saker frå områda dei dekkjer, og er ikkje redde for å ta tydeleg standpunkt i leiarane. Kjeldeval og vinkling av saker gjev avisa eit sprekt preg. Juryen trur at dette er produkt som treff unge vaksne godt. Hallingdølen legg utan tvil store ressursar ned i layout og design. Dei tilbyr lekre og delikate produkt som aviser med langt større ressursar ikkje er i nærleiken av levere. Bileta har jamt over høg kvalitet. Å kunne tilby levande bilete har nærast blitt eit krav i dag for aviser som ønskjer å ha relevante og oppdaterte nettstader. Det er difor bra at avisa mellom anna med sitt tv-magasin også har ambisjonar innanfor nett-tv. Hallingdølen er ei avis som jamt over leverer høg kvalitet i alle ledd og uansett sjanger.

LLAs journalistpris 2017 til Sogn Avis og Jan Inge Fardal for «barnevernsaken»:

Jan Inge Fardal, ansvarlig redaktør i Sogn Avis.

Juryen uttaler: 

Mange journalistar har brent fingrane på å røre ved barnevernet. Det gjer det ekstra viktig med godt journalistisk arbeid på feltet. I ein lang artikkelserie i Sogn Avis har redaktør Jan Inge Fardal gått systematisk til verks for å avdekkje tvilsame sider ved organisering og drift av Sogn barnevern; blant anna varslingssaker, omplassering av folk, mobbing, trakassering og sladda rapportar. Det ligg eit uvanleg grundig og godt journalistisk arbeid bak sakene. Kommuneleiinga står att utan ære – i motsetning til avisa. Sogn Avis fortener journalistprisen for 2017.

Hederlige omtaler til: 

  • Fjordenes Tidende for reportasjen «Likestilt», ved Jo Carlson, Marianne S. Rotihaug og Christina Cantero
  • Raumnes og Thomas Frigård, for reportasjeserien «Min fetters selvmord»
 

Markedsprisen 2017, til Bygdebladet Randaberg og Rennesøy:

Lag og organisasjonars frivilligarbeid er eit fundament i lokalmiljøa landet rundt. Bygdebladets frivilligavis løftar fram dette viktige arbeidet, og lokalavisa bygger lokal stoltheit og omdømme. I tillegg klarer avisa å hente inntekter og relevante annonsar også frå utradisjonelle annonsørar i lokalmiljøet. Frivilligavisa er eit tiltalande produkt og eit godt døme på verdifullt samarbeid mellom medarbeidarane på avishuset. For den flotte frivilligavisa er Bygdebladet Randaberg og Rennesøy tildelt LLAs marknadspris for 2017.

Juryen uttaler:

Hederlige omtaler til: 

 
  • Bømlo-nytt, for Ung&aktiv
  • Strandbuen, for julekalenderen
Årets lokalavisfoto er stillferdig, men samstundes rått og ekte! Saman med journalisten har Hallingdølens fotograf vore med på heile heime-fødselen til Hilde Mesics Kleven. Resultatet er ein vakker hyllest til noko av det største i livet. Også fototeknisk er vinnarbildet godt. Signe Fuglesteg Luksengard og Hallingdølen fortener prisen for Årets lokalavisfoto 2017.

Årets lokalavisfoto 2017, til Hallingdølen og Signe Fuglesteg Luksengard: 

Ansvarlig redaktør Embrik Luksengard i Hallingdølen.

Juryen uttaler:

Videomagasinet som Hallingdølen presenterer kvar månad er eit solid stykke handverk. Det er imponerande høg kvalitet på produksjon, studio, vignettar, innhald og programleiing. Prisen vert delt ut med utgangspunkt i magasinet for november 2017. Her kjem namnet på magasinet absolutt til sin rett. Magasinet blir drive av kvar dei gode bileta er. Dei hentar klipp frå filmtrailerar og prioriterer fine reportasjar der dei gode bileta er essensielle. Videomagasinet har god kontakt med sjåarane via ein konkurranse om det beste biletet i sosiale medium, og rundar konkurransen elegant av med ein videoreportasje med vinnaren. For sjåaren er magasinet lett å orientere seg i med «bokmerker» dersom ein ikkje ønskjer å sjå heile magasinet. Dette er eit solid produkt frå Hallingdølen!
  • Hederlig omtale til Sunnhordland, og Hallingdølen

Prisen for Årets digitale satsing 2017 til Hallingdølen for Video­magasinet: 

 

Juryen uttaler:

Et av de sterkeste reportasjecovrene vi har sett noen gang. Det er godt å se noen gjennomføre – både på historie, bilder, presentasjon og prioritering. Dette fortjente 12 sider. Og denne reportasjen fortjener lesere langt utover Hallingdal.

Hederlige omtaler til: 

  • Sunnhordland for «Voff»
  • Lister for Kvinesdal24

Prisen for Årets avisside 2017 til Hallingdølen

Juryen uttaler: 

  • For ordens skyld: Medier24 ved Gard L. Michalsen og Erik Waatland var i juryen som nominerte de fem finalistene til Årets avisside. Deltakerne på landsmøtet stemte fram vinneren.
Powered by Labrador CMS