Sjefredaktør i Hamar Arbeiderblad, Carsten Bleness understreker at de jobber med å finne ut hva som skjedde fredag kveld. Her fra da han var redaktør i Dagsavisen, tilbake i 2008.

Hamar Arbeiderblad ble hacket: – Vi vet ingenting om hvem som står bak

Et bilde og teksten «Fuck ISIS – Stop the Waar» møtte de som ville lese nettutgaven til Hamar Arbeiderblad sent fredag kveld.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Sent fredag kveld ble nettfronten på Hamar Arbeiderblad byttet til med et bilde av en mann som bærer en liten jente i armene og teksten «Hacked By: Moroccan Ravolution. M.R.T. I M Coming for you. Fuck ISIS – Stop the Waar».

Sjefredaktør Carsten Bleness i Hamar Arbeiderblad sier til Medier24 lørdag formiddag at de raskt fikk kontroll på situasjonen.

– Vi ble hacket sent i går kveld. Vår egen IT-avdeling klarte raskt å fjerne plakaten som erstattet vår nettfront, så det var bare svært kort tid vi var nede, skriver han til Medier24. 

Han forteller at de enn så lenge ikke vet hvem som står bak angrepet, men at de nå jobber med å forbedre egen sikkerhet.

– Det vi vet så langt er at det var et angrep som bare rettet seg mot selve fronten, og at det antakelig ikke er målrettet mot HA. Det er mer sannsynlig at noen har funnet et hull i vår sikkerhet. Vi vet ingenting om hvem som står bak, men vi gjennomfører tiltak for å bedre sikkerheten vår, understreker Bleness. 

Powered by Labrador CMS