Harald Stanghelle går av som leder av Norsk Redaktørforening

Fra månedsskiftet oktober/november overtar Hanna Relling Berg som fungerende leder.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det melder Norsk Redaktørforening i en pressemelding onsdag. 

Harald Stanghelle ba selv styret i Norsk Redaktørforening om å avklare spørsmålet, etter at han tirsdag annonserte at han slutter som redaktør i Aftenposten.

Stanghelle har vært leder av Norsk Redaktørforening siden 2009, og ble sist valgt til en ny toårsperiode i 2017. 

- Harald har gjort en enestående innsats som leder for Norsk Redaktørforening. Han har vært en sterk og tydelig stemme for ytringsfrihet, informasjonsfrihet og redaksjonell uavhengighet. Han har en sjelden evne til å sette ord på de utfordringer journalistikken står overfor i møte med store samfunnsendringer og i møte med ulike deler av allmennheten. Han har vært en samlende kraft i en mangfoldig forening og han har ikke minst vært et viktig forankringspunkt for ulike styrer i foreningen, sier styrets nestleder Hanna Relling Berg, i pressemeldingen. 

Relling Berg, som er ansvarlig redaktør i Sunnmørsposten, tar over som fungerende leder av Norsk Redaktørforening under foreningas høstmøte som arrangeres den 5. november. 

Gikk ut med kritikk av konsernet

Ny fungerende leder av Norsk Redaktørforening: Hanna Relling Berg, ansvarlig redaktør i Sunnmørsposten.

I et live-intervju med Medier24 tirsdag, kritiserte Stanghelle  Aftenposten-eier Schibsted.

Stanghelle sa at rammevilkårene Aftenposten har fått i konsernet de siste årene er noe av bakgrunnen for det valget han nå har tatt.

Schibsted-konsernsjef Rolv Erik Ryssdal skreiv i en e-post til Medier24 at han har forståelse for Stanghelles synspunkter, men at de store endringene som preger bransjen har gjort det nødvendig å gjennomføre tiltak som han vet at ikke alle er enige i.

Powered by Labrador CMS