Journalist Hanne er matmor på direkten: Lager pussig valg-TV med de hjemløse kattene Erna, Jonas og Knut Arild på P3

NRK P3 tilbyr et alternativ til folk som er møkk lei av valgkamp. – Vi dekker valget på mange ulike måter, sier valgansvarlig Maria Lindberg.

Publisert

Glad i katter og lei av valg? Da er dette noe for deg, skriver NRK P3 på sine nettsider.

Journalist og vaktsjef Hanne Christin Våge i NRK P3 med en av kattene..
Journalist og vaktsjef Hanne Christin Våge i NRK P3 med en av kattene..

Der har de satt opp to kamera, lånt tre hjemløse katter og installert en automatisk leke - som publikum kan styre.

– Kattene heter Erna, Jonas og Knut Arild og kommer fra Dyrebeskyttelsen. De er veldig søte, ler journalist og vaktsjef Hanne Christin Våge i P3.

Hun er nå hjemme hos seg selv i Trondheim og styrer med direktesendingen. Der kan publikum, fra P3.no, kontrollere en katteleke. De hadde også en matstasjon, men den bråkte så mye at den ble fjerna.

Blir man veldig sjarmert av kattungene, så er alle ledige for adopsjon.

Faksimile fra nettsidene til P3..
Faksimile fra nettsidene til P3..

Dekker valget på mange måter

Valgansvarlig Maria Lindberg i P3 forteller til Medier24 at de ville gjøre noe litt annerledes:

– Vi er sterkt inspirert av Huffington Post, som i det amerikanske valget kjørte direktesendinger av katter, for dem som er lei av alt valgstoffet. For P3 sin del handler det om å tilby publikum noe annet og gøy for andregangsvelgerne. Da minner vi på dem at P3 dekker valget – på mange forskjellige måter.

Valgansvarlig Maria Laila Lindberg i NRK P3..
Valgansvarlig Maria Laila Lindberg i NRK P3..

Hun forteller at det er noe lettbeint i en flora stappfull av valgstoff. Men P3 har ikke bare tant og fjas:

– Vi dekker valget på mange ulike måter. «Faten tar valget» er laga i P3, i tillegg har vi sendt Tuva Fellman og Niklas Baarli i «Verdens Rikeste Land» på arbeidsplassturné for å finne ut hvordan Norge driftes i valgåret 2017, og ikke minst – for å snakke med unge folk om hva som er viktig for dem når de skal stemme.

I tillegg til dette har P3 valgnattsending og ulike ting på radio, P3.no og på NRK3. De fronter også serien «Pusherne», som er laget av NRK Østfold, som følger ungdomspolitikernes vei mot skolevalget.

– Det er kjempeviktig at vi gjør dette. Det er ganske opplest og vedtatt at andregangsvelgerne er vanskeligere å nå enn førstegangsvelgerne, men jeg er ganske trygg på at vi når fram til en del av dem, når vi satser på et bredt tilbud.

Powered by Labrador CMS