NJ sparer penger og utsetter avklaring om Journalisten: Konstituerer internt fram til neste høst

Holder dermed et årsverk vakant. Hvem som foreløpig skal ta over for Helge Øgrim, er ikke klart.

Publisert Sist oppdatert

Forrige uke ble det kjent at Helge Øgrim går av som redaktør i Journalisten, og samtidig får med seg en sluttpakke på nær en halv million kroner.

Da ble det sagt at «bladstyret» i Journalisten, som formelt er en intern avdeling i Norsk Journalistlag, skulle diskutere veien videre denne uka.

Det er nå gjort, og styreleder Hege Iren Frantzen - som også er nestleder i NJ - kommenterer denne beslutningen slik:

- Vi konstituerer en av de redaksjonelt ansatte i Journalisten som redaktør fram til 1. oktober 2017, opplyser hun.

- Hvem det blir er ikke endelig avklart, men kommer på plass i løpet av kort tid, sier Frantzen.

Det vil si at enten Martin Huseby Jensen, Bjørn Åge Mossin eller Glenn Slydal Johansen blir redaktør for Journalisten det neste året. 

Øgrims avgang og nå denne langsiktige konstitueringen, kommer i kjølvannet av en strategiprosess for Journalisten, som Medier24 omtalte tidligere i vår.

Styreleder Frantzen svarer slik på spørsmål om begrunnelsen for hvorfor man nå velger en så vidt lang konstituering - og om det innebærer en innsparing av et årsverk:

- Økonomien til Journalisten har vært vanskelig, og selv om Journalisten gikk med overskudd i 2015, mener styret at det er riktig å ha en mer stabil økonomi før det gjøres en ansettelse av en ny redaktør.

- Og det betyr at man reduserer bemanningen med et årsverk når Øgrim går av?

- Stillingen blir stående ubesatt fram til 1.oktober 2017, ja. Men det er ikke en nedbemanning, sier Frantzen.

Journalistens viktigste inntekter er forøvrig «abonnement» fra NJs medlemmer, i 2015 på nær 4 millioner kroner. Samme år hadde nettstedet annonseinntekter på drøyt 2 millioner kroner.

Disse inntektene har sunket kraftig de seneste åra, også etter at Journalisten la ned papirutgaven før jul i 2014. Da gjennomførte fagbladet også en omfattende nedbemanning og redaksjonen mistet flere årsverk. 

Powered by Labrador CMS