NJ-leder Hege Iren Frantzen.

Hele NRK kan bli rammet av streik - NJ tar ut alle sine 1700 medlemmer dersom mandagens mekling ikke fører fram

- Dette er det riktige streikeuttaket, mener NJ-leder Hege Iren Frantzen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Norsk Journalistlag har bestemt seg for å ta alle sine medlemmer i NRK ut i streik umiddelbart dersom meklingen mandag 14. mai ikke resulterer i løsning.

Det melder organisasjonen torsdag formiddag.

Fristen for å bli enige er ved midnatt mandag, og det kan dermed bli streik natt til tirsdag 15. mai.  

- Dette er det riktige streikeuttaket for organisasjonen denne gangen, sier Norsk Journalistlags leder Hege Iren Frantzen, om avgjørelsen om å ta alle medlemmene ut fra første streikedag.

Hun sier i meldingen at forhandlingsutvalget møter NRK og Spekter hos Riksmekleren med ønske om å finne en løsnin.

Men understreker samtidig at Norsk Journalistlags medlemmer i NRK er kampvillige, og organisasjonen er godt rustet i tilfelle det blir arbeidskonflikt.

Plassfratredelsen ble sendt fra Norsk Journalistlag til NRKs arbeidsgiverforening Spekter og Riksmekleren på Kristi Himmelfartsdag, fire dager før meklingen.

– Medlemmene våre mener avstanden på 110 000 kroner mellom NRKs journalister og kollegene i de andre store mediehusene må reduseres. Vi så dermed ikke noen mulighet for å godta Spekters krav fordi denne forutsetningen vil trolig få motsatt effekt, uttaler Richard Aune, som er leder for Norsk Journalistlags medlemmer i NRK.

NRK-journalistenes leder Richard Aune.

– Ingen av våre medlemmer skal ha en kompetanse som går ut på dato. Vi må forsikre oss om at NRK følger oss opp, og gir den kompetansen som er nødvendig. Dette ble avvist i de innledende forhandlingene med NRK, men er veldig viktig for vår medlemmer, sier han i meldingen. 

Norsk Journalistlag krever videre lønnsmessig likebehandling av tilkallingsvikarer.

Powered by Labrador CMS