- Jeg er ikke redd for en fight for noe man tror på. Men jeg mener dette er best for NJ, slik at vi får mer ro i organisasjonen

- Nå er det egentlig litt følelse av lettelse, sier Thomas Spence til Medier24. VIDEO: Hør både Spence og Hege Iren Frantzen om dagens vending i lederkampen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Lederstriden i NJ tok torsdag ettermiddag en dramatisk vending: Sittende leder Thomas Spence har trukket seg som lederkandidat i forkant av vårens landsmøte. 

Den beskjeden ga han til landsstyremøtet tidligere samme dag. Dette skjer etter at det for to uker siden ble kjent at nestleder Hege Iren Frantzen ville utfordre Spence til kamp om ledervervet. 

Når Spence nå trekker seg, tyder mye på at Frantzen seiler opp som den eneste kandidaten til ledervervet i Norsk Journalistlag. 

TV: Dette sier Thomas Spence om valget, følelsene nå og veien videre

Thomas Spence trekker seg som lederkandidat i Norsk Journalistlag. (Video: Erik Waatland, Medier24)

Posted by Medier24.com on 22. september 2016

(Foto/video: Erik Waatland, Medier24)

Vil skape ro i organisasjonen

Til Medier24 sier Thomas Spence at han trekker seg etter «en helhetlig vurdering».

- Jeg er ikke redd for en fight for noe man tror på. Det er ikke Hege Iren heller. Men jeg tror dette er best for NJ, at vi får mer ro rundt organisasjonen.

Han sier at han har hatt dette alternativet i bakhodet de siste to ukene, men sier at valget ble tatt det siste døgnet.

Det vil si samtidig som NJs landsstyre har vært samlet til todagers møte og diskusjon. Onsdag morgen var det også et turbulent møte i NJs arbeidsutvalg.

- Hva går gjennom kroppen din nå?

- Egentlig litt følelse av lettelse. Jeg har tenkt mye på dette siste døgnet, og det nærmer seg slutten på en intens periode. Så åpner det seg et nytt vindu.

TV: Slik reagerer nestleder Hege Iren Frantzen på at Spence trekker seg som lederkandidat

- Jeg håper jeg skal være en god lederkandidat for Norsk Journalistlag, sier nestleder - og fra våren trolig leder i NJ - Hege Iren Frantzen til Medier24.

Nestleder Hege Iren Frantzen i NJ sin reaksjon etter at Thomas Spence trekker sitt kandidatur til NJ-ledervervet.

Posted by Medier24.com on 22. september 2016

LES MER om lederstriden og temperaturen i NJ de siste dagene: 

Bråket om lederkampen i Norsk Journalistlag fortsetter. AJ-leder ber valgkomiteen ta affære – og vurdere andre kandidater

Lederkandidat Hege Iren Frantzen kritiserte «lukket ukultur». Thomas Spence svarte med å innkalle til AU-møte og stille henne til veggs

NJ-nestleder ut mot egen organisasjon: Frantzen (42) bekymret over en stadig mer lukket kultur i Norsk Journalistlag

Snart åtte år som heltidstillitsvalgt

Thomas Spence er 58 år gammel, og har bakgrunn fra journalist fra Universitat, Stavanger Aftenblad, 13 år i Dagbladet og siden 1994 har han vært ansatt i Aftenposten. 

Spence har lenge også vært en aktiv NJ-tillitsvalgt. Han var streikeleder i 2002, og var fra 2006 leder i Oslo Journalistklubb. I 2009 ble han nestleder, og i 2013 overtok Spence ledervervet etter Elin Floberghagen. 

Han ble gjenvalgt i fjor, og har altså inntil nylig varslet at han gjerne tok en tredje periode som NJ-leder. Det blir det nå altså ikke noe av. 

Powered by Labrador CMS