Valgkomiteen foreslår Hege Iren Frantzen som ny leder i Norsk Journalistlag

Bekrefter at Frantzen etter alt å dømme rykker opp på vårens landsmøte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Valgkomiteen i Norsk Journalistlag sendte mandag ut en uttalelse hvor det formelt blir klart at Hege Iren Frantzen foreslås som ny leder i NJ til valget på landsmøtet i mars 2017.

Dermed blir det som antydet da Thomas Spence tidligere høst valgte å trekke sitt kandidatur, og varslet at han går av som leder til våren, etter to perioder. Dette skjedde kort tid etter at Frantzen varslet at hun ønsket å konkurrere med Spence om ledervervet.

Valgkomiteen uttaler om kandidaten:

- For valgkomiteen fremstår Hege Iren som et drivende dyktig organisasjonsmenneske, med klare oppfatninger om de store utfordringer som journalistikken, mediebransjen og NJ står overfor. Hun tenker nytt og offensivt og vil bli en inspirerende NJ-leder.

Dersom ingen stiller som motkandidater på landsmøtet, tyder dermed alt på at Hege Iren Frantzen blir NJs neste leder.

I uttalelsen gjør komiteen det samtidig klart at det ikke er noen innstilling til nestledervervet klar, men at dette vil komme senest på landsmøtet.

Dette er uttalelsen valgkomiteen sendte ut mandag:

Valgkomiteen vil foreslå Hege Iren Frantzen som ny leder i Norsk Journalistlag på landsmøtet i mars 2017. 

Det er en innstilling som er solid forankret i hele organisasjonen. Valgkomiteen har vært i kontakt med lederne for samtlige lokal- og konsernlag og de 40 største klubbene. Et overveldende flertall uttrykker tillit til Hege Iren som organisasjonens neste leder.

For valgkomiteen fremstår Hege Iren som et drivende dyktig organisasjonsmenneske, med klare oppfatninger om de store utfordringer som journalistikken, mediebransjen og NJ står overfor. Hun tenker nytt og offensivt og vil bli en inspirerende NJ-leder.

Hva angår nestledervervet, har valgkomiteen flere gode navn på blokken. Fra klubber og lag har vi også fått en lang liste med flinke tillitsvalgte som kan være aktuelle for det neste landsstyret. Vi vil gå i dialog med de best kvalifiserte kandidatene.

Den vedtektsfestede fristen for å foreslå kandidater til landsstyret er 21. februar. Landsstyret i NJ har 15 faste medlemmer.

Landsstyret offentliggjør sin innstilling på landsmøtet 23. mars.

For valgkomiteen i Norsk Journalistlag

Sven Arne Buggeland, leder

LES MER fra den korte og intense lederstriden i NJ i høst: 

NJ-nestleder ut mot egen organisasjon: Frantzen (42) bekymret over en stadig mer lukket kultur i Norsk Journalistlag

Lederkandidat Hege Iren Frantzen kritiserte «lukket ukultur». Thomas Spence svarte med å innkalle til AU-møte og stille henne til veggs 

– Jeg er ikke redd for en fight for noe man tror på. Men jeg mener dette er best for NJ, slik at vi får mer ro i organisasjonen

Elle, melle, hvilken nestleder skal NJ velge? Her er en håndfull navn som trolig vil være aktuelle

 

Slik kommenterte Frantzen lederkampen da Spence trakk seg i september:

Slik reagerer nestleder Hege Iren Frantzen i NJ på at Thomas Spence trekker sitt kandidatur til ledervervet:

Posted by Medier24.com on 22. september 2016

Powered by Labrador CMS