Hege Iren Frantzen går av som leder av NJ: Takker nei til gjenvalg

– Ingen enkel avgjørelse.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

23. mars 2017 ble Hege Iren Frantzen valgt til ny leder av Norsk Journalistlag. Nå tre og et halvt år senere, velger hun å takke nei til gjenvalg. Det melder hun selv på Facebook.

«Det er ingen enkel avgjørelse å svare nei på spørsmålet om gjenvalg til et verv hvor man får jobbe med så mye viktig og interessant, men det kjennes rett å gjøre det nå: Jeg tar ikke gjenvalg som leder av NJ på landsmøtet til våren», skriver hun.

Frantzen tok over vervet etter Thomas Spence, som gikk tilbake til rollen som politisk journalist i Aftenposten.

Den avtroppende NJ-lederen forteller at hun har hatt tillitsverv i Norsk Journalistlag siden 1997, på heltid fra 2006. Først i Norsk Journalistlag i NRK, NRKJ og så sentralt i NJ.

«Det er virkelig en ære og en glede å få lov til å jobbe med og for alle de dyktige journalistene og tillitsvalgte som organisasjonen vår favner. Det kommer jeg også til fortsette med helt frem til landsmøtet i mars 2021. Men, dere vet jo at jeg er opptatt av gode prosesser. Derfor synes jeg det er viktig at organisasjonen får denne beskjed nå og har tid nok til å finne ut hvem som skal velges til ledervervene i organisasjonen på kommende landsmøtet. Frem til det skal jeg fortsette å lede NJ på fulltid, så dette er på ingen måte noe takk for meg. Det får komme senere», skriver hun.

Det er ingen enkel avgjørelse å svare nei på spørsmålet om gjenvalg til et verv hvor man får jobbe med så mye viktig og...

Publisert av Hege Iren Frantzen Tirsdag 13. oktober 2020

Powered by Labrador CMS