Nå skal iTromsø-redaktøren møte Human Rights Service. Men han vil ikke ha noen offentlig debatt

HRS-sjef Rita Karlsen drar til Tromsø for å «ta en øl» med Stig Jakobsen.

Publisert Sist oppdatert

I helga gikk iTromsøs sjefredaktør Stig Jakobsen hardt ut mot Human Rights Service og Hege Storhaug, i en lederkommentar i egen avis og på iTromsø.no

Jakobsens poeng, under tittelen «Arven etter Behring Breivik», var at «Synspunktene til Norges største terrorist lever videre, og vi må tørre å ta debatten».

Og redaktørens skyteskive i debatten var nevnte HRS og Storhaug. Tilnærmet bokstavelig talt. Jakobsen skrev blant annet følgende om «de ekstreme synspunktene til Human Rights Service»:

De representerer på ingen måte det norske folk. Hadde de vært født 75 år tidligere, ville et slikt politisk ståsted gjort at de var i Nasjonal Samling og støttet nazistenes okkupasjon av Norge.

At de med årene har byttet ut «jøder» med «muslimer» som fiendebilde, er det eneste nye. Og hvis du lurte på hva det norske folket mente om Nasjonal Samling, skal du vite at mesteparten av medlemmene ble fengslet etter krigen, noen sågar skutt.

Debatten førte til et svarinnlegg til iTromsø fra HRS-leder Rita Karlsen, og et intervju i avisa Nordlys der Jakobsen avviste at han «hadde hevdet at noen skulle skytes.

Neste kapittel ble et svar fra Stig Jakobsen med tittelen «Når Fanden leser koranen»

Og i går svarte så HRS igjen ved daglig leder Rita Karlsen, som i et nytt leserinnlegg tilbyr seg å møte Stig Jakobsen i Tromsø på kvelden mandag 5. oktober.

- Jeg spanderer den første ølen, skriver Karlsen.

Og nå kan vi lese på Rights.no at Jakobsen har takket ja til tilbudet.

Det vil si: Ifølge HRS, har Jakobsen takket ja til å møte Karlsen, men ikke for «offentlig debatt».

I en e-post til HRS skal Jakobsen ha svart blant annet:

- Jeg møter detg gjerne, så lenge det kan bli mellom oss to, og vi kan være enig om å ikke lage noen publisitet rundt dette. Noe PR-stunt orker jeg ikke å være med på.

HRS bekrefter i artikkelen på Rights.no at daglig leder Rita Karlsen kommer til Tromsø mandag 5. oktober, men er ikke interessert i et «hemmelig møte».

- Et slik «hemmelig møte» som en sjefredaktør i en avis setter som premiss, er et angrep på ytringsfrihet, åpenhet og fri meningsutveksling. Alt dette er i strid med demokratiet og pressens opprinnelige ansvar, heter det i artikkelen, signert redaktør Nina Hjerpset-Østlie på Rights.no.

Og konkluderer:

- Rita møter altså på G mandag 5. oktober kl. 19:00 og satser på at sjefredaktør Stig Jakobsen tør å ta debatten.

Medier24 har forespurt iTromsø-redaktør Stig Jakobsen om en kommentar, og han sier følgende:

- Jeg har skrevet to ledere om mitt syn på HRS, og har latt Rita Karlsen fått svare i to leserbrev. Jeg har også sagt ja til å møte Rita. At hun ønsker å lage et PR-stunt av det er åpenbart. Jeg ønsker imidlertid ikke å bidra hvis det er intensjonen.

- Jeg synes HRS har fått nok PR. iTromsøs egne lesere ser ikke ut til å være spesielt opptatt av HRS, og da mener jeg ikke at jeg bør vie mer enn den uka som foreløpig har gått med til dette på dem. Jeg startet denne debatten, og står absolutt for min kritikk av dem. Føler ikke at jeg trenger å utdype mine synspunkter mer enn jeg skrev i den siste lederen. 

Powered by Labrador CMS