NRK med store endringer - fem regionkontorer blir til fire

Region Sør og Region Øst slås sammen til Region Sørøst - med Heidi Pleym som ny sjef.

Publisert

Distriktsdivisjonen i NRK skal endres fra fem regionskontorer til fire, melder NRK. 

To av regionene slås sammen: Region Sør og Region Øst blir til nå én fellesregion med NRK-kontorene på Sørlandet, i Vestfold og Telemark og Oslo og Viken.

Den nye regionen vil hete Region Sørøst og ny felles regionsredaktør blir Heidi Pleym, som i dag er redaktør for Sør. 

– Det er mye kompetanse i den store regionen, og vi må legge til rette for mer samarbeid på tvers for å få til flere strategiske satsinger og mer utvikling på innholdssiden. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven, og bli kjent med alle de dyktige medarbeiderne som jobber i den nye regionen, sier Pleym.

Tidligere regionredaktør for Oslo og Viken, Jannicke Engan, blir ny utviklingsredaktør med ansvar for strategiske satsninger og samarbeid på tvers av alle regionene, opplyser NRK. 

Engan sier hun gleder seg stort til de nye oppgavene. 

–Dette er en jobb jeg har hatt skikkelig lyst på og som jeg mener er kjempeviktig for at vi skal klare å ta fatt på noen av våre utfordringer. En av arbeidsoppgavene som står øverst på lista er å jobbe sammen med alle de dyktige programskaperne vi har, for at vi skal lykkes enda bedre med å nå publikum med våre programmer i det valgbare universet i konkurransen mot de store internasjonale aktørene, sier Engan.

Ifølge NRK er hovedårsaken til denne organseringen «er en mer effektiv lederorganisering, når Oslo og Viken går fra tre til én organisatorisk enhet, og region Sør fra tre til to».

– Jeg veldig glad for at vi har fått på plass Jannicke Engan i den nye rollen som utviklingsredaktør og Heidi Pleym som regionredaktør for Sørøst, det er to tydelige ledere med bred erfaring og stor gjennomføringsevne og jeg er helt sikker på at det vil bidra til enda bedre innhold for publikum i hele landet, sier distriktsdirektør Marius Lillelien. 

Endringene trer i kraft fra 16. mars.

  • For ordens skyld: I første versjon av denne saken sto det at NRKs fem regionskontorer nå blir til tre. Dette er ikke riktig. Det vil nå bli fire regionskontorer. 
NRKs distriktsdirektør Marius Lillelien (til venstre) og ny utviklingsredaktør med ansvar for strategiske satsninger og samarbeid i de nye regionene, Jannicke Engan.
NRKs distriktsdirektør Marius Lillelien (til venstre) og ny utviklingsredaktør med ansvar for strategiske satsninger og samarbeid i de nye regionene, Jannicke Engan.
Powered by Labrador CMS