Sigrid Agnethe og Arne Egil i studio.

NRK med nytt aktualitets­program på P2 og NRK1

– «Helgemorgen» skal gi lytterne engasjerende journalistikk med et mangfold av stemmer og perspektiver fra hele landet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Programmet sendes direkte fra Tromsø og har premiere lørdag 5. september. Bak spakene sitter programlederne Sigrid Agnethe Hansen og Arne Egil Tønset.

– Jeg håper at «Helgemorgen» blir en meningsfylt og interessant del av lytternes og seernes helgevaner. Jeg gleder meg til å ha to timers boltreplass der både aktuelle saker og ting du ikke visste om skal få spillerom, og der vi har tid til å gå i både dybden og bredden på nyhetsbildet, opplyser Hansen i en melding.

Redaktør Tone Lein har vært en av pådriverne for å bruke Tromsø som sendebase.

Om programlederne i «Helgemorgen»

Sigrid Agnethe Hansen (31) fra Harstad er journalist og forfatter. Hun har jobbet i NRK siden 2014, og har vært programleder og produsent for distriktssendingene på radio. I 2020 ga hun ut sin debutroman «Ser du dette?» på Samlaget. Boka er solgt til Danmark og Sør-Korea.

Arne Egil Tønset (61) fra Røros er journalist og forfatter. Han har bakgrunn fra en rekke distrikts- og nyhetsredaksjoner i NRK. Han har jobbet mye med norsk-russiske forhold og var også NRKs Russland-korrespondent med base i Moskva mellom 2003 og 2007.

– Vi tror at journalistikken styrkes ved å bruke forskjellige geografiske ståsteder, opplyser hun.

I programmet skal lytteren ta seg tid til å reflektere over nyhetsbildet i uka som har vært og uka som kommer. 

– «Helgemorgen» skal sette både det nasjonale og internasjonale nyhetsbildet i perspektiv, i en tid på døgnet der vi tror publikum er mottakelig for aktualitet og fordypning, sier Lein.

Startskuddet for første sending går førstkommende lørdag klokken 09.00. Det vil også være mulig å følge det nye radioprogrammet på TV ettersom sendingen går samtidig på NRK1.

Også programleder Arne Egil Tønset håper at P2-lytterne er i modus for å gå mer i dybden på en rekke ulike temaer på formiddagene lørdager og søndager i tiden fremover. Det opplyser de i en melding.

– Jeg vil gjerne at folk skal føle at de har blitt litt klokere når de har hørt på «Helgemorgen». Dette programmet gir oss muligheten til å komme tett på mennesker med stor fagkunnskap på dagsaktuelle temaer – i et format som gir ro i samtalen, skriver han.

 

Powered by Labrador CMS