NRK-journalist Roger Sevrin Bruland.
Roger Sevrin Bruland byttet ut NRK Nyheter med NRK Vestland nå i januar, men har samtidig søkt på dekanstillingen i Volda.

Roger Sevrin Bruland søkte på toppjobb i Volda

NRK-profilen sto på søkerlisten til toppjobben hos Høgskulen i Volda. 

Publisert Sist oppdatert

For ordens skyld: Den opprinnelige tittelen på saken var «Roger Sevrin Bruland vil bli mediedekan i Volda». Etter publisering av saken opplyser Bruland til Medier24 at han nå har trukket søknaden, og ikke lenger er aktuell for jobben. 

NRK-journalisten Roger Sevrin Bruland er ett av fire navn på søkerlisten til jobben som dekan for avdelingen for mediefag ved Høgskulen i Volda.

Det skriver lokalavisen Vikebladet Vestposten, som har fått innsyn i søkerlisten. 

Bruland opplyser til Medier24 onsdag kveld at han nå har trukket søknaden.

– Jeg er så heldig at jeg bor i en region med veldig mange spennende mediejobber. For meg passa det best å holde fram i NRK, sier han til Medier24.

Bruland var en profilert og populær NRK-korrespondent i Europa i flere år, før det i fjor sommer ble klart at han byttet ut Berlin med bringebær i 2024.

Han fikk i fjor høst ny jobb som journalist ved NRK Vestlands lokalkontor i Nordfjordeid, og skal samtidig være bringebærbonde i Stryn.

Han ønsket ikke å kommentere så mye om dekan-jobben i Volda tidligere denne uken.

– Jeg har ikke så lyst til å si så mye om dette annet enn at det er naturlig å sondere mulighetene når en flytter hjem, sa Bruland til lokalavisen Firda

Nåværende mediedekan Kate Kartveit og daværende rektor Johann Roppen foran det nyåpnede mediebygget i Volda høsten 2021.

Tidligere rektor søker også

Et annet profilert navn på søkerlisten er professor i journalistikk i Volda, Johann Roppen. Han er tidligere rektor for Høgskulen i Volda, men sluttet i fjor sommer etter åtte år i jobben. 

De to andre navnene på listen er førsteamanuensis Institutt for film og animasjon på Høgskulen i Volda, Ivar John Erdal, og Finn Børre Holen, som er seniorrådgiver i Nordic Crisis Management.

Dekan-stillingen er et åremål fra 01. august i år og fram til 31. juli 2028. 

Det er mulighet for forlengelse, og totalt kan åremålet være på hele tolv år, opplyser skolen i stillingsannonsen.

En dekan har det overordnede faglige og strategiske ansvarlig for avdelingen, når det gjelder utdanning, forskning, utvikling og formidling.

Nåværende mediedekan Kate Kartveit fikk jobben i 2020, og vil fullføre sitt fireårige åremål til sommeren. Hun står ikke på søkerlisten nå. 

Flere år med uro

Avdelingen for mediefag i Volda har vært preget av mye uro de siste årene.

I 2019 ble daværende dekan Audhild Gregoriusdotter Rotevatn omplassert grunnet store konflikter og problemer knyttet til arbeidsmiljøet på instituttet.

Hun søkte jobben på nytt vinteren 2020, men fikk den ikke og sa opp stillingen på våren

Uroen fortsatte likevel, og i 2021 innrømmet Kartveit overfor Medier24 at arbeidet med å bedre arbeidsmiljøet har vært krevende.

Sommeren 2021 ble det kjent at professor i journalistikk, Svein Brurås slutter i protest grunnet en konflikt.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS