Hjernekirurg Per Kristian Eide og hans tidligere advokat Per Danielsen i Oslo tingrett.

Per Kristian Eides erstatnings­sak mot TV 2 behandles ikke av Høyeste­rett

– Bekreftelse på at dette er en tydelig beslutning i domstolen, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes til Dagens Næringsliv.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det er Dagens Næringsliv som tirsdag skriver at Høyesterett ikke tar hjernekirurg Per Kristian Eides erstatningssak mot TV 2 til behandling. Dermed blir lagmannsrettens dom fra november 2019 stående, skriver avisen.

– Vi er glad for at vi nå har fått et punktum for denne saken. Det er en sak som våre journalister har levd med siden 2012. Det er klart at det har vært krevende for dem, sier TV 2s sjefredaktør og administrerende direktør Olav T: Sandnes til DN.

– Det at Høyesteretts ankeutvalg følger opp en så tydelige konklusjon fra lagmannsretten, er for oss nok en bekreftelse på at dette er en tydelig beslutning i domstolen, legger han til.

Hjernekirurg Per Kristian Eide saksøkte TV 2 og flere av kanalens journalister for ærekrenkelser, som følge av at de omtalte Eides forskningsprosjekter.

I Oslo tingrett ble TV 2 dømt til å betale kirurgen 825.000 kroner i oppreisning, og betale 3,5 millioner kroner i sakskostnader.

Borgarting lagmannsrett behandlet TV 2s ankesak, og frifant TV 2.

Nå er Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg eneste mulighet igjen for Eide, ifølge DN.

Carl Bore, som først overtok saken etter lagmannsrettdsommen kom, skriver følgende i en kommentar til Medier24:

«En veldig profesjonell lege og forsker ble grovt uthengt som organtyv i TV 2 slik at publikum sammenliknet ham med nazilegen Mengele. Sannheten kunne ikke være lenger unna. Vi mener innslagene er klare krenkelser av personvernet og kommer derfor til å gå videre med saken og møte Den norske stat i Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Saken er ikke over.»

Eide brukte tidligere advokat Per Danielsen.

Powered by Labrador CMS