Stian With

#Studenten:

– Om man tør å være litt utenfor komfortsonen, så får man til slutt lønn for strevet

Stian With svarer på fem spørsmål i Medier24s nye spalte #Studenten.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I vår nye spalte #Studenten ønsker Medier24 å få journalist- og mediefag-studenter til å fortelle om alt fra hvorfor de har valgt sin studieretning og til hvilke forventninger og tanker de har om bransjen de er på vei inn i.

Neste ut er Stian With, som tar bachelorgrad i journalistikk ved Høyskolen Kristiania.

– Hvorfor studerer du journalistikk?

– Jeg studerer journalistikk fordi jeg har lyst til å kunne jobbe med det jeg synes er aller morsomst, nemlig sport. Skrive om hendelser som skjer, forhåpentligvis dekke store mesterskap og komme inn på de største profilene.

– Hva tenker du om de fremtidige jobbmulighetene i bransjen?

– Jeg tenker at jobbmulighetene er gode. Det er kanskje ikke så veldig lett å få en fast stilling, men jeg tenker som så at om man står på, sier ja, tør å kaste seg ut i ting, og være litt utenfor komfortsonen, så får man til slutt lønn for strevet.

– Hvilken type journalistikk ønsker du helst å jobbe med?

– Sportsjournalistikk. Jeg er svært interessert i sport, og synes det er veldig givende å kunne være med på å jobbe med de aller fleste idrettene. Sport engasjerer, og det å kunne være med på å bidra til dette, ser jeg på som en stor og morsom oppgave.

– Hva burde norske medier dekket mer av?

– Med debatten om Qatar-VM friskt i minne, synes jeg mediene kunne vært enda tidligere på ball. Andreas Selliaas, mannen bak idrettspolitikk.no, har i flere år gjort en enorm jobb på området om idrettspolitikk, så her synes jeg mediene absolutt kunne dekket mer av de kritikkverdige forholdene innenfor de største idrettsorganisasjonene, selv om tilgangen gjør det utfordrende.

– Har du et journalistisk forbilde eller en redaksjon som inspirerer deg?

– Det må bli Øyvind Godø i Dagbladet. Har vært heldig å få jobbet med han i et par måneders tid nå, og jeg har blitt ordentlig imponert over den jobben han gjør. Enorm på vinklinger og har et kildenettverk innenfor sport som svært få andre kan matche. En dyktig journalist som jeg håper jeg kan fortsette å lære mer av i tiden framover.

Powered by Labrador CMS