Høyskolen Kristiania sine lokaler i Trondheim

Høyskolen Kristiania legger ned i Trondheim: Fra 2019 er det slutt på blant annet journaliststudiet i byen

Alle påbegynte studier gjennomføres som planlagt. Høyskolen legger også ned journaliststudiet i Bergen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Etter flere år med synkende søker- og opptakstall og lav lønnsomhet har styret ved Høyskolen Kristiania besluttet å avvikle studiestedet i Trondheim frem mot sommeren 2019, skriver høykolen i en pressemelding.

Trondheim vil ikke ta opp nye høyskolestudenter høsten 2017, men gjennomfører opptak på samtlige fagskolestudier.

– Dette har vært en vanskelig, men dessverre nødvendig beslutning å ta. Trondheim har vært en viktig del av vår utdanningsstiftelse i mange år. Nå skal vi sørge for at den høye utdanningskvaliteten og det gode læringsmiljøet opprettholdes i utfasingsperioden, sier Solfrid Lind, administrerende direktør ved Høyskolen Kristiania.

Det betyr at Trondheim blir stående uten journalistutdanning fra 2019.

Medier24 for også opplyst at høyskolen legger ned journaliststudiet i Bergen.

– Det er riktig at det ikke tas opp studenter i førsteklasse i Bergen nå til høsten. Det har vært små kull i flere år, og det ligger an til det også i år, så lave søkertall er årsaken til at Høyskolen har besluttet å ikke starte førsteklasse i journalistikk, opplyser studieleder Lars Richard Bache i journalistikk ved Høyskolen Kristiania til Medier24.

Studenter får fullføre

Trondheim merker stor konkurranse fra de større aktørene i Trondheimsregionen. Studentmassen kommer dermed ikke opp på et nivå som sikrer lønnsom drift i årene som kommer, skriver de.

Alle studentene som har påbegynt studier vil kunne gjennomføre disse som planlagt. Søkere på studier som ikke starter opp, blir tilbudt studieplass i Oslo eller Bergen, skriver de i pressemeldingen.

Studiestedet i Trondheim har 16 ansatte som skal ivaretas gjennom hele utfasingsperioden.

– Vi går nå i dialog med alle de ansatte i Trondheim. Vår målsetting er å sikre en så smidig prosess som mulig, og sørge for at de berørte finner seg en ny jobb, enten videre i høyskolen, eller utenfor, avslutter Solfrid.

Powered by Labrador CMS