Maren Teien Rørvik (t.v) og Kjetil Korbu Nilsen. Foto: Cato Johansen/NRK
Maren Teien Rørvik (t.v) og Kjetil Korbu Nilsen. Foto: Cato Johansen/NRK

Lucky er en av stjernene i den nye NRK-serien «Superhundene»

Hundetrener Maren Teien Rørvik skal over åtte episoder håndplukke omplasseringshunder til mennesker som trenger litt ekstra hjelp i hverdagen.

Publisert

I en pressemelding skriver NRK at seerne i første episode får møte Kjetil Korbu Nilsen, som i mange år vært i full aktivitet som idrettsutøver i kjelkehockey, men nå merker han at et langt liv med cerebral parese begynner å slite på kroppen.

Den 47 år gamle trebarnsfaren fra Kongsberg har blant annet vært landslagsutøver i kjelkehockey, med OL-gull i paralympics ifølge meldingen. 

– Tanken på å ikke lenger kunne være ute og gå tur har jeg ikke engang turt å tenke på fullt ut. Jeg ville ikke vært fornøyd med å leve et slikt stillesittende liv, sier han ifølge meldingen. 

Oppgaven til hundetrener Maren Teien Rørvik blir å finne den riktige hunden som kan gjøre livet hans lettere. En hund som kan bære for ham, trekke slede og være en turkamerat, og også hjelpe ham med praktiske gjøremål i hverdagen.

I Drammen finner Maren den forlatte og hjemløse retrieveren «Lucky», som hun tror har potensial til å bli Kjetil sin «superhund».

– Forlatt

I Norge finnes det mange hunder som av forskjellige grunner er forlatt og trenger et nytt hjem, skriver NRK. Mange av disse omplasseringshundene har et stort potensial for å bli gode hjelpehunder, skriver NRK i meldingen. 

Teien Rørvik har spesialisert seg på hundeatferd og vunnet flere store mesterskap i konkurransegrenen lydighet. 

Målet er ifølge NRK at de åtte deltakerne skal få et enklere liv med en ny bestevenn, samtidig som de forlatte hundene får nye hjem med mye kjærlighet og god omsorg. 

– Hundetrening er hundetrening og det er alltid moro, men det som gjorde dette ekstra givende var å gjøre det for en god sak. Selv har jeg fått en vekker på hvor mange småting som kan være vanskelig dersom man har en funksjonshemning. Gjennom programmet forsøker vi å gi deltakere med ulike fysiske eller psykiske funksjonsnedsettelser den lille hjelpen de trenger for å kunne øke sin livskvalitet. Fint å se at om vi finner den riktige hunden, kan det bidra til å gi mennesker økt frihetsfølelse og mer selvstendighet, overskudd og lykke, sier Teien Rørvik ifølge meldingen. 

Powered by Labrador CMS