Ida Yasin Andersen er programleder i serien «Krøll».
Ida Yasin Andersen er programleder i serien «Krøll».

NRK-serie skal vises i Sverige og Finland

Nå skal NRK-serien «Krøll» også sendes på svensk og finsk TV.

Publisert

– «Krøll» er et hjertebarn og noe vi er veldig stolte over. For meg personlig var det å få lage denne serien en drøm som gikk i oppfyllelse. Det at den nå sprer seg videre utover Norges grenser er utrolig moro, sier programleder Ida Yasin Andersen i en pressemelding.

I utgangspunktet er «Krøll» en serie om krøller og afrohår, men den gir også et innblikk i hvordan det er å vokse opp som minoritet i Norge. Serien hadde premiere på NRK i februar.

– «Krøll» skal gi håp og fremme samhold. Målet var å lage en serie som gjør at folk med naturlig og afroteksturert hår skal føle at de kan være stolte av seg selv, dele med venner og bekjente og si «sånn er det for meg også». Det har vært fokuset vårt gjennom hele prosessen, både under casting, opptaksregi og klipp, sier Su Thet Mon, prosjektleder og regissør.

Serien har et gjennomsnittlig seertall på 148.000, fordelt på lineær visning og NRK TV.

Nå er det enda flere som skal få gleden av å se «Krøll». Serien skal vises hos kringkasterne SVT i Sverige og YLE i Finland.

– Vi er utrolig glade for at serien skal sendes i Sverige og Finland til høsten. Responsen vi har fått fra publikum viser at det er behov for mer kunnskap og forståelse for at hår ikke bare er hår. Det er også en viktig del av vår identitet, avslutter Mon.

Powered by Labrador CMS