Rett24-redaktør Kjetil Kolsrud legger seg langflat i en kommentar torsdag.

Rett24-redaktør beklager omstridt publisering

– Jeg gjorde en feilvurdering, skriver Kjetil Kolsrud i en kommentar.

Publisert Sist oppdatert

Rett24-redaktør Kjetil Kolsrud beklager at nettavisen publiserte et mye omtalt intervju med høyesterettsdommer Jens E. A. Skoghøy i forrige uke.

Med tittelen «Jeg gjorde en feilvurdering», legger Kolsrud seg langflat i en kommentar på egen nettavis torsdag.

– Rett24 burde ikke publisert intervjuet med høyesterettsdommer Jens E. A. Skoghøy uten å gjøre mer for å komme i kontakt med hans ektefelle, skriver han.

– Som en følge av dette ønsker jeg å beklage både offentlig og direkte til den berørte kvinnen, fortsetter Kolsrud.

I saken kommer Skoghøy med beskyldninger om at han var blitt forgiftet av sin ektefelle.

Rett24 hadde imidlertid ikke innhentet kommentarer på beskyldningene fra ektefellen, og i den første publiseringen opplyste avisen heller ikke at de hadde gjort forsøk på dette.

Aftenposten siterte senere Rett24, og iTromsø hadde også en sak samme dag, men de omtalte ikke relasjonen ektefellen hadde til Skoghøy.

Ektefellen gikk tidligere denne uken ut i både VG, Nordlys og Dagbladet og avviste beskyldningene på det kraftigste.

Hun mener mediene ikke hadde faktasjekket ektemannen godt nok.

Kolsrud forsvarte publiseringen overfor Journalisten forrige fredag, men innrømmet at han burde skrevet at han hadde forsøkt å få tak i ektefellen.

I kommentaren torsdag går han enda lenger:

– Det er i slike situasjoner vanskelig å overdrive viktigheten av å ha redaksjonelle medarbeidere rundt seg, som kan utfordre idéer, perspektiver og formuleringer, skriver han.

– I mitt tilfelle var jeg av den helt feilaktige oppfatning at jeg hadde gjort nok for å forsøke å få fatt i den anklagede kvinnen for å høre hennes side av saken. Dette blant annet i lys av at hun ikke var identifisert ved navn, samt andre opplysninger i saken. Dette var åpenbart ikke korrekt, men alarmklokken over å bli slått overdøvet de andre alarmklokkene, fortsetter Kolsrud.

Han avslutter kommentaren med at en eventuell klage til Pressens Faglige Utvalg «vil kunne behandles på første møte, uten tidkrevende tilsvarsrunder».

Powered by Labrador CMS