Ingeborg Heldal skal bruke ferien på Sicilia og på Hvaler i sommer.

Sommerpraten

– Jeg følte meg som verdens mest mislykkede og ydmykede journalist

KK-redaktør Ingeborg Heldal forteller om det forferdelige intervjuet da hun hadde null kjemi med Jude Law.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer. Neste kvinne ut er Ingeborg Heldal, sjefredaktør i KK. 

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2019?

– Det har vært et halvår med mye selvgransking for norsk presse, og det har blåst kraftig på toppen. Dansevideo fra Vulkan, Tor Mikkel Waras avgang som justisminister, skolestreik for klima, kidnappingssaken i Lørenskog, dyrevelferd i norske grisefjøs og Sjaman Durek er kanskje det som har gjort aller mest inntrykk her hjemme.

– Hva er årets flause til nå? 

– I min del av bransjen er det umulig å ikke nevne saken der intervjuobjektene i en sak om kroppspositivisme ble retusjert så mye at det endte opp både med VG-kronikk og Dax18-debatt. Det handler ikke om å rette pekefinger mot en enkelt aktør. Først og fremst er det en viktig påminner om at kvinnemagasinbransjen må bli enda flinkere til å lytte til leserne våre, og ta inn over oss at tidsånden endrer seg, og vi må endre oss med den. Det som fikk passere for ti år siden, gjør ikke det i dag. KK er på ingen måte feilfrie, og jeg som har jobbet i enda mer glossy magasinmerkevarer har mange skampletter på rullebladet. Men vi må vise vilje til endring og unngå å stivne i de gamle, og på mange måter utdaterte magasinstereotypene.

– Hvilken bransjeperson har inspirert deg i år?

– Ingeborg Senneset! Hun er så uredd og kompromissløs med en tilhørende skarp penn og et kunnskapsrikt hode! Det beundrer jeg henne for.

– Hva gjør du i sommer?

– Jeg skal være tolv dager på Sicilia, hvor jeg aldri har vært før. Det gleder jeg meg veldig til. Utover det blir det hytta på Hvaler, en fast sommertradisjon.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Nettaviser leser jeg hver eneste dag uansett hvor jeg er. Dagbladet, Dagsavisen, VG, Aftenposten, Nettavisen. Også er jeg selvsagt innom KK.no hver dag. Jeg skal prøve å legge vekk sosiale medier, Facebook tapper meg for energi, men Instagram er det hyggelig ta en titt innom av og til. Jeg liker å se hva andre driver med i ferien.

– Hva er den største tabben du har gjort som sommervikar eller på jobb?

– Jeg har heldigvis vært forskånet for de verste tabbene. Selvsagt har jeg sendt av gårde noen mailer til feil mottaker, vært for dårlig forberedt til noen møter i sin tid, forsovet meg. Slike ting. Men de store skandalene har uteblitt. Men jeg hadde et helt forferdelig mislykket intervju med Jude Law mens jeg jobbet i Cosmopolitan. Han var helt på toppen av karrieren, og jeg var veldig nervøs. Vi hadde NULL kjemi, han var bare sur og jeg bablet i vei som en idiot mens han svarte med enstavelsesord. Det hele toppet seg med at han nektet å stille opp på bilde sammen med meg etter at intervjuet var ferdig. Jeg følte meg som verdens mest mislykkede og ydmykede journalist.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Jobb på! Nå har du sjansen til å vise deg fram. Ikke kom sist og gå først. Spør om det du lurer på, vis initiativ og vær den som bli lagt merke til for ideer, tiltakslyst og arbeidsmoral.

Powered by Labrador CMS