Sara Rønningen - her i aksjon for Levanger Håndballklubb.

«Kanskje finnes det noen kjekke menn i Stavanger», skrev lokal­avisa om håndballprofil. Redaktør beklager omtalen

Innherred omtalte først en tidligere kjæreste, og deretter muligheten for kjekke menn i spillerens nye hjemby. - Her har vi rett og slett bomma, sier redaktør Roger Rein.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Mandag publiserte avisa Innherred en beklagelse for at de hadde omtalt kapteinen på Levanger håndballklubb, Sara Rønningen (21), sine private forhold.

Intervjuet med Rønningen handler om at hun er på vei bort fra Levanger, og at hun fra neste sesong skal spille for klubben Sola i Stavanger. I intervjuet omtales både spillerens eks-kjæreste, og intervjuet avsluttes med setningen: 

 

«Men først vil hun finne ut hvor langt hun kan nå på håndballbanen, og det finnes sikkert noen kjekke karer i Stavanger også»

- Vi må bare beklage

Redaktør i Innherred, Roger Rein, beklager på vegne av avisa. 

- Vi må bare beklage. Jeg ser ingen grunn til å forsvare det vi har gjort her, for her har vi rett og slett bomma, sier Rein. 

Han forteller at de har fått flere reaksjoner på intervjuet med håndballprofilen, både fra spilleren selv og fra flere andre unge kvinner i lokalsamfunnet. 

- Slik det virker for meg er det leserne reagerer på kombinasjonen av to ting som står sammen. Det første er at vi skriver om ekskjæresten hennes, og det andre at vi har en slengbemerkning på slutten av artikkelen om «kjekke karer i Stavanger».

- Når de to tingene står i kombinasjon blir det feil, sier Rein.

Til sist i saken kommer avisa blant annet inn på Rønningens eks-kjæreste - og spekulerer i at det fins kjekke menn i Stavanger.

- Viktig å få sagt fra

Sara Rønningen (21) reagerte selv kraftig på intervjuet. Til Medier24 sier hun: 

- Jeg synes det var veldig irrelevant at eks-kjæresten min skulle nevnes i en artikkel som handler om meg og min jobb. Det andre var at de skrev om mulighetene mine for å finne kjekke menn i Stavanger. Det var helt unødvendig.

- Jeg tror ikke hadde stått der hvis det var snakk om en mannlig idrettsutøver, sier 21-åringen.

Rønningen er glad for at avisa nå beklager formuleringene. 

- For meg var det viktig at jeg fikk sagt fra, og at de nå legger seg flate. Det synes jeg er bra. Jeg håper de tar med seg dette og lærer av det, for det er ikke noe jeg har lyst til at skal gjenta seg, sier hun.

- Vi hadde nok ikke skrevet det samme om en mann 

Roger Rein i Innherred er enig med Rønningen, og tror heller ikke avisa ville ha skrevet om en mannlig idrettsutøver på samme måte.

- Jeg tror ikke vi hadde skrevet det samme om en mannlig idrettsutøver. Vi kunne kanskje ha gjort det, men jeg tror ikke vi ville ha gjort det. Det som er helt sikkert er at vi ikke kommer til å å gjøre det igjen, sier han.

Rein er klar på at avisa har tatt lærdom av feilen. 

- Det vi skal lære av dette er at leserne våre reagerer når de ser noe de ikke liker. Da er det på sin plass å komme med en beklagelse. Etter at vi publiserte beklagelsen har vi fått positive tilbakemeldinger fra flere av de som først reagerte, sier han.

Powered by Labrador CMS