MediaPuls episode 58: Ikke mye tillit til mediebransjen! Vi snakker med Trigger-sjefen om det

PODKAST: Preben Carlsen er gjest for å fortelle og forklare hvorfor det står så dårlig til med folks tillit til mediebransjen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Hvem stoler vi på? Eller hvem stoler vi ikke på?

Kampen om troverdigheten har aldri vært større. Medier, offentlige og private virksomheter, organisasjoner, ledere, politikere, fageksperter, bloggere, kjendiser og idrettsprofiler kjemper alle om tillit i en befolkning som sliter med å orientere seg i en informasjonsjungel med altfor mange valg.

I en kaotisk mediehverdag blir tillit og troverdighet viktigere for å stå ut og nå frem med det man har på hjertet.

"Alle" stoler på NRK og Kongen. "Ingen" stoler på Nettavisen og bloggere

TNS Gallup har på oppdrag fra Trigger kartlagt tilliten til de mest fremtredende aktørene i norsk offentlighet for å finne ut hvem vi stoler på, og hva som skal til for å bli en aktør de har tillit til. MediaPuls har invitert daglig leder i Trigger, Preben Carlsen, for å diskutere Tillitsundersøkelsen nærmere.

Kan vi stole på tallene bak undersøkelsen? Er tilliten virkelig så liten som funnene skulle tilsi, eller er vi forutinntatte og politisk korrekt når vi svarer på hvem vi stoler på, og ikke?

Hør på MediaPuls via 

[soundcloud url="https://api.soundcloud.com/tracks/263635567" params="color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false" width="100%" height="166" iframe="true" /]

Nyttige lenker:

MediaPuls presenteres på Medier24 i samarbeid med podkasterne Hans-Petter Nygård Hansen og Marius Karlsen. Besøk også mediapuls.no.

Powered by Labrador CMS