IS-krigere til aksjon mot internett-kafeer. Vil stanse nyhetsstrømmen fra Syria

Har gått til aksjon i opprørsbastionen Raqqa.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Beirut (NTB-DPA-Reuters): Ekstremistgruppen IS har gått til aksjon mot internettkafeer i opprørsbastionen Raqqa i Syria, ifølge en eksilgruppe.

Bakgrunnen for aksjonene er ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) at IS ønsker å stanse nyhetsstrømmen fra det opprørskontrollerte området.

IS-krigerne som styrer den nordsyriske byen, har lagt ned forbud mot trådløse internettforbindelser som kan brukes i private hjem. I den forbindelse har kaféeiere fått fire dager på seg fra søndag til å koble fra de trådløse nettverkene som innbyggere i Raqqa bruker.

Det opplyser SOHR, som siterer et flygeblad IS har sendt ut i byen. IS-krigere har allerede startet å slå ned på nettkafeene og stengt nettverk som også kan brukes av IS-medlemmer, opplyser aktivistene som siterer kilder på bakken i Raqqa.

IS ønsker også å kutte kommunikasjonskanalen mellom egne medlemmer og deres slektninger, av frykt for at de vil kunne forsøke å flykte eller viderebringe informasjon til etterretningstjenester, ifølge SOHR.

Raqqa, hovedstaden i provinsen med samme navn, fungerer i praksis som hovedstaden i området IS kontrollerer i Syria. I Raqqa har den ytterliggående gruppen innført svært strenge lover, forbudt musikk og bilder av mennesker i det offentlig rom. IS drifter alt fra bakerier til skoler, domstoler og moskeer.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS