Til høsten er Isalill Kolpus å se som ny lagleder i «Nytt på Nytt». Foto: FOTO: KJETIL SOLHØI / NRK
Til høsten er Isalill Kolpus å se som ny lagleder i «Nytt på Nytt».

Isalill Kolpus blir ny lagleder i «Nytt på Nytt»

Komiker Isalill Kolpus erstatter Pernille Sørensen.

Publisert Sist oppdatert

Isalill Kolpus tar over rollen som lagleder i NRK-programmet «Nytt på Nytt».

– Dette er den villeste jobben man kan få, så jeg er utrolig takknemlig og helt himmelfallen, forteller en veldig glad Isalill Kolpus.

Den samiske komikeren blir å se på NRK til høsten sammen med Bård Tufte Johansen og Johan Golden.

Kolpus startet som stand-up komiker for tre år siden og tar et stort steg når hun nå skal være med å lede en av Norges største tv-suksesser.

Kolpus er ikke helt ukjent for «Nytt på Nytt»-publikummet. Hun har vært gjest i programmet, og i februar var hun også vikar for Pernille Sørensen under en sending.

Denne våren har komikeren vært tekstforfatter for «Nytt på Nytt».

– Det at jeg har jobbet som tekstforfatter i programmet er en trygghet. Jeg kjenner de som jobber der og vet at de er bransjens aller beste gjeng, forteller hun.

Programleder gjennom flere år, Bård Tufte Johansen, forteller at han hadde to krav til en ny lagleder.

– At hun var morsom, og at det var en med fiskerettigheter i samisk område, sier den fiskeglade programlederen. I tillegg mener han det er et stort pluss at Kolpus er utdannet lektor og i flere år har jobbet som lærer.

– Humor-Norge har jo like lavt utdanningsnivå som Finnmark, så at vi får en med høy utdanning fra Finnmark føles som en lottogevinst, sier han.

I mars ble det kjent at Pernille Sørensen skulle slutte i «Nytt på Nytt» etter sju år som lagleder.

Kolpus synes det er stas å overta etter en så populær komiker som Sørensen, men hun gruer seg også til å bli sammenlignet med forgjengeren.

– Det eneste jeg har å utsette på jobben er at jeg må ta over etter Pernille Sørensen. Hun er et ikon og en av landets fremste komikere. Jeg har ingen forhåpninger om å klare å fylle hennes sko.

– Jeg kommer nok til å bruke den første tiden til å finne ut hva min rolle i programmet blir, og må finne min egen stil og plass i «Nytt på Nytt».

Powered by Labrador CMS