TV-pastor Jan Hanvold fra Visjon Norge.

Visjon Norges Jan Hanvold har klagd inn TV 2 til PFU etter sak om menneske­handel

TV-pastoren mener kanalen har brutt sju presseetiske regler. TV 2 avviser derimot å ha brutt god presseskikk.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Onsdag møtes Pressens Faglige Utvalg (PFU) for å behandle en rekke klager mot norske medier. En av sakene er Visjon Norge mot TV 2.

Den kontroversielle TV-pastoren Jan Hanvold har klagd inn kanalen for sju punkter i Vær varsom-plakaten.

Bakgrunnen for klagen er at han mener TV 2 har brutt god presseskikk i dokumentarserien «Norge bak fasaden» og mer spesifikt dokumentaren «De nye slavene».

KLAGEN:

Klager er Jan Hanvold, som klager via advokat. Klager mener TV 2 har brutt god presseskikk på følgende punkter i Vær Varsom-plakaten:

  • Punkt 3.2, om opplysningskontroll og kildebredde
  • Punkt 3.8, om sitatsjekk
  • Punkt 3.9, om hensynsfull arbeidsprosess
  • Punkt 4.1, om saklighet og omtanke
  • Punkt 4.7, om identifisering
  • Punkt 4.13, om rettelse
  • Punkt 4.14, om samtidig imøtegåelse

(Kilde: PFU)

Han har også klagd inn artikkelen «PASTOR I VISJON NORGE ANMELDT FOR MENNESKEHANDEL: – Hva slags fremtid har jeg om jeg bare skal være slave?».

Hanvold mener dokumentaren og artikkelen gir en feilaktig fremstilling av TV-pastoren og hans TV-kanal, TV Visjon Norge. Ifølge klager fremstilles det som at de driver med menneskehandel og slaveri, heter det i dokumentene fra PFU.

TV 2 avviser at de har brutt god presseskikk. I sitt tilsvar til PFU skriver de at redaksjonen hele tiden var interessert i å komme i direkte kontakt med klager, men at Hanvold og ledelsen i TV Visjon Norge «valgte å la seg representere med rektor for bibelskolen til Visjon Norge, Arne Pedersen».

Powered by Labrador CMS